Ενημέρωση πηγή φωτό από Γ. Μιχαηλίδη (facebook)

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κο Φίλη είχαν σήμερα οι Πρόεδρος,Γ.Γραμματέας και Ταμίας της Ομοσπονδίας και συζήτησαν θέματα του κλάδου.

Ο κύριος υπουργός δεσμεύτηκε για τη δημιουργία επιτροπής, και με τη δική μας συμμετοχή, η οποία θα ασχοληθεί με τα θέματά μας έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να δοθούν λύσεις.

Ρύθμιση με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ να ελέγξουν όλους τους φορείς που παρέχουν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, θα προωθήσει, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να υπάρξει ρύθμιση για να ελεγχθούν όλοι οι φορείς που χορηγούν Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, δέχθηκε να αποσαφηνισθούν οι όροι Κέντρο Ξένων Γλωσσών, ιδιαίτερο μάθημα και οικοδιδασκαλία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσουν όλο το φάσμα της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ενώ θα προωθηθεί ρύθμιση, προς ψήφιση, στη Βουλή για την κάλυψη του νομοθετικού κενού, ώστε να κλείσουν όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσών που δεν έχουν άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ.