Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της πλήρους και άνετης χρήσης της ελληνικής γλώσσας για τους πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού διενεργούνται δύο (2) φορές το χρόνο κατά τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο (η ακριβής ημερομηνία ορίζεται από την ίδια την επιτροπή) Η παραπάνω βεβαίωση θεωρείται απαραίτητη για όσους κατέχουν πτυχίο της αλλοδαπής και στερούνται απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου προκειμένου να διοριστούν στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Η ύλη στην οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι:

i)Αρχαία Ελληνική Ιστορία, Βυζαντινή Ιστορία και Νεότερη Ελληνική Ιστορία (προτείνονται τα σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας Α΄ Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου)

ii)Γλώσσα – Έκφραση Έκθεση (προτείνεται το σχολικό εγχειρίδιο της έκθεσης της Α΄ Λυκείου) Για να συμμετάσχει κάποιος στις εξετάσεις πρέπει να υποβάλει αίτηση προς το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα προς τη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Β/μιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Α΄ (Α. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι), στην οποία πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, το πατρώνυμό του, η ειδικότητά του, η διεύθυνση κατοικίας του, ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής που διαμένει, καθώς και ο αριθμός τηλεφώνου του.

Ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση α) για τις εξετάσεις του Μαρτίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και β) για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από α) σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, β) φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής του ταυτότητας και γ) παράβολο 50€ από δημόσιο ταμείο.

Στην περίπτωση αλλοδαπού υποψηφίου θα πρέπει να επισυνάπτεται φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου με ισχυρή θεώρηση εισόδου ή της άδειας διαμονής ή εργασίας ή φωτοαντίγραφο βεβαίωσης ότι έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά του για την έκδοση άδειας διαμονής ή εργασίας.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων αποστέλλει γραπτώς έγγραφο με το οποίο ενημερώνει όσους έχουν υποβάλει αίτηση για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων (σε κάθε μάθημα η εξέταση είναι γραπτή και προφορική). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Β/μιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Α΄ (τηλέφωνα: 210-3442395 και resource://skype_ff_extension-at-jetpack/skype_ff_extension/data/call_skype_logo.png210-344 3417).

Διαβάστε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Το ενημερωτικό δελτίο

Η αίτηση