Tous les candidats aux examens du A1 se sont vu décerner un bescherelle à l'issue des épreuves écrites accompagné d'une lettre de remerciements du Conseiller cuLturel, Directeur de l'IFG.
Les titulaires des niveaux A1,A2,B1 avec une note supérieure à 90/100 de mai 2015 ont reçu un dictionnaire Larousse!
Αγαπητέ Υποψήφιε,

Σήμερα, είναι ίσως η πρώτη φορά που παρουσιάζεσαι σε εξετάσεις ξένης γλώσσας, αφού το επίπεδο Α1 του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας είναι ταυτόχρονα η επίσημη είσοδος στον κόσμο της Γαλλοφωνίας και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σε καλωσορίσω και να σε διαβεβαιώσω ότι το Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα στέκεται πάντα δίπλα σου καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας πιστοποίησης των γνώσεών σου στη Γαλλική γλώσσα και, βεβαίως, γιατί όχι, στις μελλοντικές σπουδές σου σε Γαλλόφωνες χώρες.

Η επιλογή σου αυτή είναι ταυτόχρονα ένα διεθνές διαβατήριο, αφού μόνο τα διπλώματα που χορηγούνται μέσω της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, είναι αποδεκτά σε όλο τον κόσμο.

Τούτου δοθέντος, θα ήθελα να τονίσω ότι η επιλογή σου αυτή, σε εισάγει σ’ένα παγκόσμιο γίγνεσθαι, όπου η Γαλλική γλώσσα κατέχει, μαζί με την Αγγλική, πρωτεύουσα θέση. Θα τονίσω εδώ, ότι σε δεκαπέντε χρόνια από σήμερα, η Γαλλική θα είναι η γλώσσα 750 εκατομμυρίων ανθρώπων, λόγω πληθυσμιακής αύξησης των ομιλούντων τη Γαλλική γλώσσα χωρών.

Αυτό είναι ενδεικτικό της αναγκαιότητας εκμάθησής της για να είσαι μέσα σ’αυτούς που θα αποφασίζουν για την ανθρωπότητα.

Η πολυγλωσσία εξάλλου, είναι απαραίτητη σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία λόγω του απαράμιλλου κάλλους της και του ένδοξου παρελθόντος της, είναι πόλος έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων και δη Γαλλοφώνων.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, με αυτό το συμβολικό δώρο, τόσο εσάς όσο και τις Ελληνικές οικογένειες που, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, επενδύουν στη γνώση. Τόσο εγώ όσο και η Υπηρεσία Εξετάσεων είμαστε στη διάθεσή σας.

Mikaël Hautchamp
Conseiller de Coopération et d’Action culturelle
Directeur