Ο μεγάλος πνευματικός δάσκαλος υπουργός Παιδείας, απέδειξε πόσο γρήγορα μαθαίνει από.τους πολιτικούς συναδέλφους του και ειδικά τη προκάτοχο του η οποία προσπάθησε να κάνει το ίδιο ωστε να ευνοηθεί σύζυγος υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Πριν περάσουν δύο εβδομάδες απο την ορκομωσία του και δέκα μέρες πριν κλείσει η βουλή, επιχειρεί να περάσει φωτογραφική τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία ρυθμίζονται θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των ισοτίμων σχολείων (Αρσακείων και Αμερικάνικου Κολλεγίου) και για ξεκάρφωμα και κάποια θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τη τροπολογία ο Υπουργός επιχειρεί να παρακάμψει νόμους που ισχύουν απο το 1977 και ρυθμίζουν θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης έτσι ωστε να υπάρχει έλεγχος και να μην γίνει αυτή ,εμπόρευμα που ρυθμίζεται απο τους νόμους της αγοράς.

'Ετσι προσπαθεί να ακυρώσει υπηρεσίες που έλεγχαν την νομιμότητα των απολύσεων των εκπαιδευτικών, ενώ περνά τροπολογία που ρυθμίζει ειδικά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών των ισοτίμων προς τα δημόσια σχολεία.

Κατα σύμπτωση αυτά τα σχολεία είναι το Αρσάκειο στο οποίο πρόεδρος είναι ο υπουργός παιδείας και το Αμερικάνικο κολλέγιο Αθηνών όπου πρόεδρος είναι ο αδελφός του προέδρου της Ν.Δ κ Αλέξανδρος Σαμαράς. Χωρίς καμμία ντροπή ο πνευματικός αυτός τιτάνας σαν μοναδικό του έργο στο υπουργείο προσπαθεί να ρυθμίσει θέματα της επιχείρησης του. Δοξάστε τον. Η τροπολογία απο το site της ΟΙΕΛΕ ( Τα επίμαχα άρθρα 1-5)

oiele.gr/userfiles/file/7623981_TROPOLOGIADIMITRAMPSK.pdf

tro-ma-ktiko.blogspot.comPosted Image