ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)


Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

site: www.oiele.gr

___________________________________________________________________

Αθήνα, 2/5/2012

Αριθμ. Πρωτ: 23205


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Η κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ;

Με μεγάλη έκπληξη παραλάβαμε έγγραφο (συνημμένο) που, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ετοιμάστηκε με εντολή της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, από το νομικό της επιτελείο, σύμφωνα με το οποίο κάθε είδους εργασιακή, ή μισθολογική διαφορά μεταξύ ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων πρέπει να επιλύεται αποκλειστικά στα πολιτικά δικαστήρια. Στο ίδιο κείμενο υπονοείται ότι υπάρχει νόμιμη οδός για τη μείωση του μισθού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Γίνεται, δε, για πρώτη φορά λόγος για ατομικές συμβάσεις.

Δια του εγγράφου αυτού αποκαλύπτεται η πολιτική πρόθεση της κ. Χριστοφιλοπούλου για κατάργηση της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από τα όργανα της πολιτείας και για τη λειτουργία τους με όρους ασύδοτης αγοράς κατά παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Προαναγγέλλεται, επίσης, στο έγγραφο αυτό η μείωση ακόμη και των βασικών αποδοχών που προβλέπονται ως κατώτατο όριο από το ν. 682/77. Τέλος, αποκαλύπτεται η πρόθεσή της για θεσμοθέτηση ατομικών συμβάσεων (και για κατάργηση του συλλογικού εργατικού δικαίου στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης).

Η πρωτοφανής αυτή απόπειρα, όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, εκθεμελίωσης όλων των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς κακόβουλων και μονομερών ενεργειών της κ. Χριστοφιλοπούλου υπέρ των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ την τελευταία διετία. Δυστυχώς όμως γι’ αυτήν, το τελευταίο της σχέδιο απετράπη λόγω εκλογών. Να προσθέσουμε εδώ ότι η αρμόδια για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργός αρνείται εδώ κι ένα χρόνο πεισματικά να δει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, την ώρα που οι σχολάρχες έχουν συνεχείς επαφές μαζί της. Προχώρησαν, μάλιστα, με πρόσφατη επιστολή τους προς τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) σε υποβολή θερμών συγχαρητηρίων προς την Υφυπουργό Παιδείας, επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, στάθηκε αρωγός σε κάθε τους αίτημα.

Εμείς θεωρούμε πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνήσιο. Ελπίζουμε, ωστόσο, η Υφυπουργός να διαψεύσει με στοιχεία την εγκυρότητά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

alfavita.gr