Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με αφορμή τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το πλαίσιο λειτουργίας τους, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τόνισε την Πέμπτη στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και των σχολαρχών ότι οι εργασιακές σχέσεις των διδασκόντων πρέπει να βρίσκονται υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Αρχών, και όχι του υπουργείου Εργασίας και οι απολύσεις στα ιδιωτικά να είναι αιτιολογημένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι επίμαχες ρυθμίσεις καταργούν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, απαγορεύουν την πρόσθετη εκπαίδευση και επί της ουσίας οδηγούν στην ανεργία, συνοδούς, γραμματείς, καθαρίστριες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα εκπαιδευτικά απογευματινά προγράμματα.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κάνουν λόγο για παραβίαση του Συντάγματος για την ελευθέρια της ιδιωτικής επαγγελματικής ανάπτυξης. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει επίσης αυστηρότερο καθεστώς απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.