Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου που σκοπό της έχει τάξει την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την προστασία των πολιτών

τον αγώνα για την εξυγίανση των θεσμικών πλαισίων και την καταπολέμηση της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων απευθυνόμενη σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολιτικούς παράγοντες ενημερώνει ότι:

Έχει γίνει αποδέκτης φημών ότι ο Υπουργός Παιδείας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας για λόγους ακατανόητους σε εμάς προωθούν εσπευσμένα στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, τροποποίηση του νόμου για τα κέντρα ξένων γλωσσών που θα επιτρέπει τη συστέγαση των κέντρων ξένων γλωσσών με άλλα εκπαιδευτήρια, πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο επί 72 χρόνια.

Σε περίπτωση που ευσταθούν οι φήμες αυτές, δηλώνουμε ρητώς ότι τιθέμεθα απέναντι σε ενέργειες που γίνονται ερήμην του κλάδου χωρίς καμία διαβούλευση και με τρόπο άκρως ύποπτο. Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μικρών ομάδων ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι απορίας άξιο γιατί υπάρχει (αν τελικά υπάρχει) αυτή η σπουδή, η σιωπή και η μονόπλευρη αυτή διακριτική μεταχείριση.

Επειδή τα συμφέροντα των χιλιάδων συναδέλφων θα πληγούν άμεσα από τυχόν τέτοια τροποποίηση του νόμου απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση της κυβέρνησης και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο επίμαχο θέμα. Τυχόν συναινέσεις αυτής της μορφής που εξυπηρετούν μικρά ολιγοπώλια σε βάρος των χιλιάδων έντιμων επαγγελματιών και πολιτών είναι απαράδεκτες.

Τονίζουμε ότι οι διευκρινίσεις και τοποθετήσεις τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και ενός εκάστου των κομμάτων και των βουλευτών που ζητούν την ψήφο μας πρέπει να είναι άμεσες και έγκαιρες. Ζητούμε άμεση επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό.

Η Πρόεδρος

Κ. Σαγματοπούλου

Η Γεν. Γραμματέας

Ν. Μαγλουσίδου

kilkistoday.grPosted Image