Αξιοτιμε κ. Υπουργε παιδείας,
Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο εσείς που ασχολείστε με θέματα παιδείας, όσο και οι σύντροφοι σας Υπουργοί, γνωρίζετε ότι κορωνιδα της δικαιης κρίσης αποτελεί η ρήση "μηδενι δικην δικασεις προτού αμφιν μυθον ακούσεις" όπως επίσης θα εννοείτε τις εξαγγελίες σας για εξάλειψη του πελατειακου κράτους.
Επειδή όμως οι πράξεις μιλούν περισσότερο από τα λόγια διαμαρτυρωμαστε έντονα, με εύλογα ερωτηματικά για την κατανόηση σας των πιο πάνω, για την επικείμενη κατάθεση από το υπουργείο σας νομοσχεδίου που μας αφορά.
Λόγοι της διαμαρτυρίας μας είναι:
1. Το ότι δεν λάβατε καθόλου υπόψιν σας τα υπομνηματα μας όταν για πρώτη φορά ο κ. Μπαλτας πρότεινε αυτές τις ρυθμίσεις.
2. Το ότι παραβλεπετε την νομοθεσία περί αργιων που προβλέπει μόνο τρεια είδη αργιων. Δεν υπαγομαστε σε καμία από αυτές.
3. Το ότι επιχειρειτε εμμέσως πλην σαφώς, σε αντίθεση με τις μνημονιακες σας δεσμεύσεις, να αυξήσετε αποδοχές συγκεκριμένων εργαζομένων, ενώ όλων των άλλων είναι καθηλωμενες.
4. Το ότι αλλάζετε το θεσμικό καθεστώς πρόσληψης και εποπτείας των εργαζομένων σε εμάς, των οποίων οι προσλήψεις γίνονται βάση της εργατικής νομοθεσίας και μόνο και δεν αποτελούν διορισμους σε μορφές τυπικής εκπαίδευσης. Δεν έχετε ερεισμα νόμου για να το κάνετε αυτό.
5. Το ότι διαβουλευτηκατε μόνο με τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών σχολείων (τυπική εκπαίδευση για την οποία υπάρχει προγενεστερη νομοθεσία) και τον εκπρόσωπο της οιελε, παντελώς αγνοώντας τον δικό μας τον κλάδο.
6. Το ότι αγνοησατε τελείως τα επανειλημενα αιτήματα του προέδρου της Ομοσπονδίας μας για συνάντηση μαζί σας.
7. Το ότι, παρά το γεγονός πως λόγω ιδεολογίας είναι αναμενόμενο να συμπαθειτε τους εκπροσωπουμενους από την οιελε, οι χιλιάδες των μελών μας είναι δοκιμαζομενοι μικρομεσαιοι που παρέχουν παιδεία σε μεγάλα λαϊκά στρώματα. Το τελευταίο αυτό αναγνωρισατε, μετά από ενέργειες του κλάδου μας, όταν είχε προκύψει το θέμα του φπα στην εκπαίδευση.
Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμη σημαντικούς λόγους που έχουν να κάνουν και με την εμπεδωση της αξιοπιστίας σας στον κλάδο μας, ζητάμε την μη κατάθεση του νομοσχεδίου, την άμεση συνάντηση μαζί σας και την παρουσία μας στην Βουλή στην πιθανή συζήτηση του στην νομιμοπαρασκευαστικη επιτροπή.

John Michailidis