Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και προσέλευση είχε η Επαγγελματική Ημερίδα Μελών – Ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Ο Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Ζηκόπουλος, προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις και ενημέρωσε για όλα τα νεώτερα του Συνδέσμου μας. Βασικοί άξονες της ενημέρωσης ήταν:

  1. Τα νηπιακά και προ-νηπιακά τμήματα στα κέντρα ξένων γλωσσών και το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες
  2. Οι πρόσφατες επαφές του Προέδρου και των συμβούλων μας με εκπροσώπους της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικούς για θέματα του Κλάδου
  3. Η Επικαιροποίηση αδειών ΕΟΠΠΕΠ
  4. Οι προτάσεις για POS
  5. Τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα
  6. H αύξηση στις συμμετοχές των εξετάσεων ESB και EUROPALSO, καθώς και στο σύστημα Europalso Society for Quality Testing
  7. Η ανανεωμένη μορφή των βιβλίων Europalso, που εγκαινιάζεται με τους τίτλους STARS 1, STARS 2.
  8. Τα καινοτόμα θερινά σεμινάρια που προσφέρει ο Σύνδεσμος, με 30 διαφορετικούς εισηγητές, καθώς και η μεγάλη απήχησή τους

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο φοροτεχνικός μας σύμβουλος, κος Αθανάσιος Παπαλυμπέρης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο του εγχειρίδιο φορολογικών και εργατικών θεμάτων, καθώς και να επεκταθεί επί σειράς θεμάτων που αφορούσαν τόσο στις νέες φοροτεχνικές διατάξεις όσο και στις υποχρεώσεις που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ από τη νέα χρονιά (Σεπτ. 2016).

Άκρως ενδιαφέρουσα και η ενημερωτική ομιλία του κου Σπυρίδωνα Ρεντετάκου, Διευθυντή Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων. Παρουσιάζοντας μια πληθώρα στατιστικών στοιχείων και μελετών, έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας του ελληνικού «Επιχειρείν» και έδωσε κάποιες βασικές κατευθύνσεις για το πώς οφείλει να δραστηριοποιείται ο σωστός επιχειρηματίας.

Μεστή περιεχομένου και σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει πάντοτε άλλωστε, η εισήγηση της κας Αγνής Μαριακάκη αφορούσε το ζήτημα της αποτελεσματικής Διοίκησης – Ηγεσίας. Μέσα από ιστορίες προσωπικοτήτων (περισσότερο ή λιγότερο γνωστών) οι οποίες έχουν αποδείξει έμπρακτα τον ανθρωπισμό, το θάρρος και την ευφυΐα τους, η κα Μαριακάκη σκιαγράφησε το προφίλ του ιδανικού ηγέτη.

Τέλος, ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογό μας, αποτέλεσε η παρουσία του γνωστού εργατολόγου, ειδικευμένου σε συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα, κου Δημήτρη Μπούρλου. Μίλησε για όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται τελευταία στο ασφαλιστικό και τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο. Εν συνεχεία, απάντησε στα ομολογουμένως πολλά ερωτήματα των Ιδιοκτητών και υποσχέθηκε, τους προσεχείς μήνες, να αναπτύξει μια στενότερη συνεργασία με τον Σύνδεσμο.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν περίπου 300 ιδιοκτήτες (Αττικής και Περιφέρειας), οι οποίοι αψήφησαν τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της εποχής για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν πολύ σημαντικά έντυπα και διαφημιστικά φυλλάδια για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, όπως:

  • Πίνακας με προτάσεις τραπεζών για POS
  • Θέματα ESB και EUROPALSO σε αντίτυπα για να διατεθούν στους μαθητές
  • Leaflet ενημέρωσης γονέων για τα παράνομα ιδιαίτερα
  • Προωθητικά τρίπτυχα εξετάσεων ESB και EUROPALSO
  • Αφίσες τοίχου εξετάσεων ESB
  • Εγχειρίδιο φορολογικών, εργατικών και ασφαλιστικών θεμάτων
  • Σημαντικές ανακοινώσεις (επικαιροποίηση αδειών ΕΟΠΠΕΠ, υποχρεώσεις Ιουλίου, κ.α.)

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού δόθηκε για την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, (28/8) οπότε και θα πραγματοποιηθεί το 31ο Ετήσιο Συνέδριο του Κλάδου.