Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά τη λήξη των εορτών και αφού ευχηθώ και πάλι καλή χρονιά με υγεία, παραθέτω τους αμεσους στόχους μας για το 2017.

του Γ. Μιχαηλίδη: Προέδρου Ομοσπονδίας ΙΚΞΓ


1. Συνειδητοποιηση ότι η επιβίωση του κλάδου δεν θα έλθει μέσα από τον ανταγωνισμό των εξεταστικων φορέων. Πόσο θα βοηθήσει η μίζα την επιβίωση; Πόσες θέσεις έχει η αγορά για μαϊμού γλωσσομαθεις; Για πόσο καιρό επιτυχία και κοροιδια θα ταυτιζονται;
Άμεση ανάγκη να πάψει η πολιτική ηγεσία τις ανεγκεφαλες προσεγγίσεις. 15 χρόνια μεταβατικό στάδιο με Προεδρικό διάταγμα που επέτρεψε το ξεπούλημα στους ξένους αντί να ιδρύσει την Αρχή Διαπιστευσης και ελέγχου.Αμεσα να γίνει. Τα περί Κρατικού, λόγω ΕΣΠΑ και λαϊκής κατανάλωσης, χωρίς εξυγειανση της αγοράς, είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Άμεση πίεση για διάλογο όπως έχουν δεσμευτει για να τους βοηθήσουμε να ταλαιπωρουν εμάς και το λαό πιο λίγο. Και αυτή τη φορά όχι με υπερφιαλους άσχετους. Σεβασμός στα συλλογικά όργανα.


2. 2017 Όσοι έβγαλαν νέες άδειες το 2015 ή όσοι είχαν παλιές άδειες με τη διετη χαριστικη περίοδο και τις εναρμονισαν το 2015, πρέπει να τις επικαιροποιησουν. Προθεσμία μέχρι 31/07/17.
Θα πρέπει υπουργείο και ξεκαθαρισουν τι θα γίνει με το κενό νόμου που υπάρχει που δεν επιτρέπει σε οποιαδήποτε Αρχή να προβεί σε κυρώσεις και κλείσιμο των στερουμενων αδείας. Δεν είναι δυνατόν και επισήμως το κράτος να χωρίζει τους πολίτες σε ανοητους νομιμοφρονες και "εξυπνους" παρανομους.
Επίσης να ξεκαθαριστει πλέον εκπαιδευτικά και φορολογικα το τι εστι . Πρέπει να δηλωθεί ευθέως στις Αρχές ότι δεν μπορούν να απαιτούν ανανέωση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας όταν οι στερουμενοι τέτοιων αδειών λειτουργούν απροσκοπτα. Η απάντηση ότι θα αρθει η άδεια (χωρίς όμως κυρώσεις για τους στερουμενους) ανήκει στην σφαίρα του κωμικού και παραλογου.


3. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο αναγνώρισε το δίκαιο της προειδοποιησης μας ότι η δεν καταργείται με υπουργική απόφαση αλλά μόνο με νόμο (και αυτός βέβαια καθυστερεί τουλάχιστον τρεις μήνες), το υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί τόσο την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο και τον ελληνικό νόμο για την δια βιου μαθηση αλλά ακόμα και τον ιδρυτικό νόμο του . Η οποιαδήποτε μεταβατική διάταξη που θα καθιστά τους ήδη κατεχοντες ένα είδος απολιθωματος χωρίς πλήρη ενσωμάτωση τους και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τις πιο πάνω αναφερομενες διατάξεις νόμων, είναι άδικη και παράνομη


4. Με τον νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελματων καταργήθηκαν γενικά οι διοικητικές άδειες ίδρυσης και λειτουργίας. Εξαιρεθηκαν ορισμένες κατηγορίες επαγγελματων που σχετίζονται με την δημόσια υγιεινή και ασφάλεια. Σε αυτή την κατηγορία για την προστασία της πνευματικής, ψυχικής και σωματικής ασφαλείας των μαθητών, ενταχθηκαμε κι εμείς. Τα εμπόδια και οι προδιαγραφές για την έκδοση της άδειας δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με την ανάγκη προστασίας των μαθητών. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τίθεται για την λειτουργία που δεν έχει σχέση με τα πιο πάνω. Συνεπώς η απαίτηση για την ύπαρξη ασφαλιστικης και φορολογικής ενημεροτητας είναι παράλογη. Τα δύο αυτά θέματα αποτελούν αρμοδιότητες άλλων υπουργείων και έχουν άλλου τύπου επιπτώσεις.
Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητες μας, χωρίς να παραβλεπουμε οτιδήποτε άλλο. Σας καλούμε όλους σε κοινούς αγώνες. Καλή δύναμη