Από τον Βασίλη Χριστοδούλου, Product Manager στη CPI

Τεχνολογικές λύσεις που πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν θαύματα επιστημονικής φαντασίας ενός μακρινού μέλλοντος, σήμερα είναι πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που χάρη στις οικονομίες κλίμακας και στη μαζική παραγωγή, μπορεί να περιορίσει το κόστος αυτών των λύσεων σε τέτοιο βαθμό, που τις κάνει προσιτές σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των οικονομικά ανεπτυγμένων κοινωνιών.

alt

Ο δάσκαλος μετατρέπεται σε μαέστρο ορχήστρας που με απλές κινήσεις μπορεί να ξεδιπλώσει τις αμέτρητες λειτουργίες του πίνακα.

Στον χώρο της εκπαίδευσης, ένα από τα τεχνολογικά αυτά θαύματα είναι ο διαδραστικός πίνακας. Ο μαύρος αυτός πίνακας πάνω στον οποίο όλοι μας επενδύσαμε χιλιάδες ώρες από τη ζωή μας ως παιδιά για να αντλήσουμε γνώσεις, σήμερα μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μαγικό. Πράγματι, οι εκπαιδευτικοί με το εργαλείο αυτό μπορούν να δώσουν τέτοια ζωντάνια στο μάθημα που θα είναι αρκετά δύσκολο για τους μαθητές να χάσουν το ενδιαφέρον τους!

Η δυνατότητα εισαγωγής εικόνων και βίντεο, σχετικών με τη διδασκαλία, η χρήση πολλών διαφορετικών ψηφιακών γραφίδων σε διάφορα χρώματα, η καταγραφή του μαθήματος και η εκ νέου χρησιμοποίησή του ή ακόμη και η παρουσίασή του απομακρυσμένα μέσω δικτύου, είναι κάποιες από τις πολλές καινοτόμες λειτουργίες που προσφέρει το εργαλείο αυτό. Το τεράστιο όφελος είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα της γνώσης, χάρη στη διέγερση του ενδιαφέροντος των μαθητών, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται ευχάριστο και εύληπτο, σε ένα περιβάλλον που σίγουρα διαφέρει παρασάγγας από αυτό που οι περισσότεροι θυμόμαστε ως μαθητές.

Τα εργαλεία αυτά είναι εδώ και είναι προσιτά, ενώ η χρήση τους είναι εύκολη ακόμα και για έναν άνθρωπο που δεν έχει μεγάλη επαφή με την τεχνολογία. Ας επενδύσουμε λοιπόν σε κάτι το οποίο θα μας μεταφέρει στην εκπαίδευση της νέας εποχής και θα κάνει τα παιδιά μας να αγαπήσουν περισσότερο το μάθημα και τη γνώση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CPI για να ενημερωθείτε σχετικά με τις ολοκληρωμένες λύσεις διαδραστικών συστημάτων που προσφέρει.