Αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια οι αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος εκμάθησης των βουλευτών στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τούρκικη, κατά τη διάρκεια της Γ΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Περιόδου της Βουλής.

Το πρόγραμμα εγκρίνεται «στο πλαίσιο αναπτύξεως των διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων» και αυτό θα υλοποιηθεί, όπως «υποδεικνύεται από το Ινστιτούτο Επιμορφώσεως του Εθνικού Κέντρου Δημοσίας Διοικήσεως και Αυτοδιοικήσεως του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το σχετικό Μητρώο Διδακτικού Προσωπικού».

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι του Δημοσίου, με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διευθύνσεως Διοικητικής Υποστηρίξεως, καθορίστηκε σε 32,38 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους παραμένει στο ποσό των 40 ευρώ.

Εξ άλλου, με άλλη απόφαση του Προέδρου της Βουλής ανατέθηκε στο Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών η οργάνωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμορφώσεως και Μετεκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επιμορφώσεως της Βουλής, πρόγραμμα εκμαθήσεως των βουλευτών στη Ρωσική γλώσσα. Η ωριαία αποζημίωση του Ινστιτούτου Πούσκιν ορίζεται στα 37 ευρώ, περιλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων πλέον ΦΠΑ.

koolnews.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αναρωτιόμαστε η αναφορά στο ΦΠΑ εάν είναι έγκυρη μιάς και όπως γνωρίζουμε η εκπαίδευση εξαιρείται του ΦΠΑ