Ενημέρωση από Πρ. ΠΟΙΚΞΓ Γ. Μιχαηλίδη

Συνοπτικά:
Όλο το θέμα δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις και καταγγελίες, τεκμηριωμενες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά όπως είπα και στην επιτροπή "δεν ιδρωσε κανένα αυτί".

Ο στόχος είναι να ικανοποιήθουν οι απαιτήσεις της οιελε.
Όπως κατήγγειλαν και τα ιδιωτικά σχολεία, στην αίθουσα παρευρισκονταν, με την όποια ιδιότητα, επτά μέλη της οιελε (κάποιοι και βουλευτές).

Στις τοποθετήσεις τους και στα ερωτήματα τους προς τους φορείς (εμάς) ακούστηκαν αναφορές σε εδάφια του Μαρξ, τοποθέτηση να πάψουν τα Φροντιστήρια να είναι χώρος εργασιακου μεσαίωνα, ερώτηση αν στα αναξιοπιστα πιστοποιητικα που καταγγέλλουμε συμπεριλαμβανουμε και το κρατικό πιστοποιητικό και το palso, όπως και τοποθέτηση πως θα απαλλαγουν οι γονείς από την όποια οικονομική επιβάρυνση με την καθιέρωση κρατικού πιστοποιητικου στα σχολεία.

Σιγή ιχθυος επικράτησε όταν ρωτήθηκαν για τα μέτρα καταστολης της παραοικονομιας των ιδιαιτερων, των ποινων για τις μη αδειοδοτημενες δομές, την καταστρατηγηση της εργατικής νομοθεσίας για τις αργιες, τον αυθαίρετο ορισμό του πλήρους ωραρίου στις 21 ώρες και την σωρεια νομικων θεμάτων και δυσμενων προοπτικων για το τι σημαίνει αυτό σε υπερωρίες, περιπτώσεις μερικής απασχόλησης κλπ.
Όταν κάναμε αναφορά ότι σε όλο τον ιδιωτικό τομέα οι αργιες είναι νομικά κατοχυρομενες, και είναι αυτονόητο δικαίωμα της επιχείρησης να προσλαμβάνει εργαζομένους για τις ώρες που χρειάζεται, η απάντηση ήταν να μην συγκρίνουμε τους καθηγητές με τους άλλους εργαζόμενους!
Το συμπέρασμα είναι ότι η ιδιωτική εκπαίδευση ακόμη και η μη τυπική (εμείς) που επ' ουδενι λόγο μπορεί να ελέγχεται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις διδακτικές μεθόδους και που τα δίκαια και εντιμα αιτήματα της έχουν αγνοηθει και ομολογουμενως πεταχτεί στον καλαθο των αχρηστων, έχει στοχοποιηθει για ένα και μόνο λόγο.

Συνολικά και χωρίς εξαιρέσεις, θεωρείται ότι ανήκει στις τάξεις των εκμεταλλευτων και καρπουμενων την υπεραξια της εργασίας των δουλων στις γαλερες. Μάταια ανέφερα ότι έχουμε δώσει αγώνες για την μη ολιγοπωληση της παιδείας, ότι αποτελουμε έναν μεγάλο αριθμό σκληρά εργαζομένων που έχουν επιβαρυνθει με υπερμετρους φόρους και εισφορές κι ότι δεν έχουμε καμία προστασία όταν μένουμε άνεργοι.

Δεν προστατευομαστε από τον αθεμιτο ανταγωνισμό και χάνουμε τις άδειες μας για δέκα χρόνια σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβασης.
Συνάδελφοι σε γενικές συνέλευσεις, διευρύμενα ΔΣ, μερικές εκατοντάδες δημοσιεύσεις μου στο Facebook το προσωπικό μου και της Ομοσπονδίας έχω προειδοποιησει ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες.

Για άλλη μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους, συνδικαλισμενους και μη, να καταδικασουν τις οποίες κοντοφθαλμες πρακτικές, αυτάρεσκους εφησυχασμους, αποστασιοποιητικες τάσεις και προσωπικές πικριες για να μπορέσουμε ενωμένοι να αντέξουμε. Δεν πρέπει να παραλειψω να ευχαριστήσω όσους ήδη έχουν ενεργοποιηθεί και να παρακαλεσω στελέχη αλλά και απλούς συναδέλφους να διαμαρτυριθουν για την έλλειψη διάλογου και την στοχοποιηση μας.