Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου απαντώντας σε Eπίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Παναγιώτη (Πάνου) Σκουρολιάκου με θέμα: «Καθεστώς λειτουργίας των Κέντρων Μελέτης», είπε:

Τα Κέντρα Μελέτης, για να το καταλάβει και η κοινωνία μας, είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν ορισμένα φροντιστήρια για να δημιουργήσουν εντός των φροντιστηρίων φροντιστήρια για παιδιά του δημοτικού.

Αυτά τα φροντιστήρια είναι απολύτως παράνομα. Τελεία, χωρίς αστερίσκους! Τα Κέντρα Μελέτης είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν ορισμένα φροντιστήρια για να δημιουργήσουν εντός των φροντιστηρίων, φροντιστήρια για παιδιά του Δημοτικού.

Αυτά τα φροντιστήρια είναι απολύτως παράνομα χωρίς αστερίσκους. Εδώ έχουμε αδειοδοτημένα φροντιστήρια που πολλές φορές έχουν και το θράσος να έχουν έξω ταμπέλες που αναφέρουν τη λειτουργία αυτών των κέντρων. Ο ΕΟΠΠΕΠ έχει θίξει αυτό το θέμα. «αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε στους γονείς είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόπο να απασχολούνται οι γονείς, το ολοήμερο σχολείο, τα ΚΔΑΠ. Ζητάμε από τους γονείς να αγκαλιάσουν το δημόσιο σχολείο, να μην αναπαράγουν μια νοοτροπία όπου το φροντιστήριο και η παραπαιδεία έχουν γίνει μέρος του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης.

Τα παιδιά του δημοτικού να μην πιέζονται μέσα από αυτές τις διαδικασίες, να αξιοποιήσουν ότι τους προσφέρει το δημόσιο σχολείο και να ξέρουν και αυτοί ότι συμπράττουν σε κάτι που είναι παράνομο».

Οι άνθρωποι του χώρου πρέπει να προστατεύσουν αυτόν τον χώρο, που ήδη έχει υποστεί μια πολύ σοβαρή κριτική και, δεύτερον, οι γονείς να προστατεύσουν το δημόσιο σχολείο, για το δικό τους συμφέρον και κυρίως των παιδιών τους. Μην αγχώνονται από την πρώτη τάξη του δημοτικού για το τι θα κάνουν τα παιδιά, γιατί σήμερα το σχολείο μας έχει το ολοήμερο, έχει τις διάφορες δραστηριότητες μετά το ωράριο του σχολείου κ.λπ.

Δείτε όλες τις απαντήσεις εδώ