Νέα διάταξη στη Βουλή για το Κ.Π.Γ. θα ψηφιστεί έως αύριο.

Ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων θεμάτων το νομοσχέδιο για την έρευνα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών. Στην ενότητα των θεμάτων Α/θμιας και Β/θμιας υπάρχει και άρθρο με αριθμό 32 που ρυθμίζει θέματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας:

Άρθρο 32

Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του Ν. 2740/1999 (Α΄186) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνιστάται επταμελής Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού(Δ.Ε.Π.) ή ομότιμους καθηγητές των τμημάτων ξένων γλωσσών των Α.Ε.Ι., ή εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης των κλάδων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ΠΕ5, ΠΕ6 και ΠΕ7.

Με την ίδια απόφαση ορίζονται τουλάχιστον δύο εισηγητές θεμάτων για κάθε εξεταζόμενη γλώσσα από τα προαναφερόμενα μέλη. Η θητεία των μελών της εξεταστικής επιτροπής είναι διετής, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής, εκ των μελών αυτής, καθώς και ένας Γραμματέας με τον αναπληρωτή του, από τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κλάδου ΠΕ, που έχουν γνώση μιας ξένης γλώσσας ή από εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ5, ΠΕ6 και ΠΕ7. Για τη διοικητική υποστήριξη της ως άνω Επιτροπής μπορεί να ορίζεται με την ίδια απόφαση περαιτέρω γραμματειακό προσωπικό».