Βραδιά αφιερωμένη στην σπουδαία Αμερικανίδα ποιήτρια Elizabeth Bishop…

Η Elizabeth Bishop (1911-1979), υπηρέτησε –με τρόπο υποδειγματικό στην εποχή του μοντερνισμού– τις παραδοσιακές ποιητικές μορφές αλλά και τον έξοχα ρυθμισμένο ελεύθερο στίχο. Το ποιητικό της έργο αποτελείται από πέντε ποιητικά βιβλία: Βορράς και Νότος (1946), Μια Ψυχρή Άνοιξη (1956), Ταξιδιωτικά Ζητήματα (1965), Άπαντα τα Ποιήματα (1969) και Γεωγραφία ΙΙΙ (1976). Μεταξύ άλλων, της απονεμήθηκαν το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία της ποίησης το 1956 και το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των Η.Π.Α το 1970.

Στη διάρκεια της βραδιάς 11 ποιητές θα διαβάσουν ποιήματα της Bishop στο πρωτότυπο και σε νέες μεταφράσεις, οι οποίες έγιναν ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Συμμετέχουν οι:

Ορφέας Απέργης, Αντωνία Γουναροπούλου-Τουρίκη, Γιάννης Δούκας, Λένια Ζαφειροπούλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Αντριάννα Καλφοπούλου, Στέργιος Μήτας, Άρτεμις Μιχαηλίδου, Κωσταντίνος Πλησιώτης και Θοδωρής Χιώτης. H Πατρίτσια Κολαΐτη θα ξετυλίξει το νήμα του βίου και του έργου της ποιήτριας.


Πληροφορίες



Καλλιτέχνης Elizabeth Bishop

Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Με τα λόγια (γίνεται)

Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ημερομηνία έναρξης 17/03/2015

Ημερομηνία λήξης 17/03/2015

Ώρα έναρξης 19:30

Κατηγορία (εκδήλωσης) Ομιλία-Παρουσίαση

Συντελεστές Ορφέας Απέργης, Αντωνία Γουναροπούλου-Τουρίκη, Γιάννης Δούκας, Λένια Ζαφειροπούλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Αντριάννα Καλφοπούλου, Στέργιος Μήτας, Άρτεμις Μιχαηλίδου, Κωσταντίνος Πλησιώτης, Θοδωρής Χιώτης, Πατρίτσια Κολαΐτη

Γλώσσα: EL, EN

Διερμηνεία: Όχι

Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι

Υποχρεωτική κράτηση: Όχι

Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη