Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Λαμίας έχοντας υπόψηΤην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής, του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013.

Η σύμβαση αυτή μπορεί να διαρκεί μέχρι ένα (1) ακαδημαϊκό έτος και μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο (2) ακόμη ακαδημαϊκά έτη.

Το εκπαιδευτικό αυτό προσωπικό θα προσληφθεί σε θέσεις κατηγορίας Εκπαιδευτικού Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.), για τις οποίες ως ελάχιστα προσόντα ορίζονται αντίστοιχα τα ίδια με αυτά των μελών Ε.ΔΙ.Π. Στο εκπαιδευτικό αυτό προσωπικό θα ανατεθεί η εκτέλεση όμοιου διδακτικού, ερευνητικού ή άλλου επιστημονικού και οργανωτικού έργου που έχει προβλεφθεί για τα μόνιμα μέλη Ε.ΔΙ.Π.


Η απασχόληση του εκπαιδευτικού αυτού προσωπικού μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Η μηνιαία αποζημίωσή του θα είναι ίση με τις κάθε είδους αποδοχές του μόνιμου προσωπικού των μελών Ε.ΔΙ.Π., κατά περίπτωση, εφόσον η απασχόληση είναι πλήρης ή το ανάλογο ποσοστό των αποδοχών αυτών, εφόσον η απασχόληση είναι μερική.

Oι ειδικότητες που προκηρύσσονται κατά Τμήμα ορίζονται ως ακολούθως:

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Α. Για τις ανάγκες σε έκτακτο Ε.ΔΙ.Π. – Ξένης Γλώσσας των Παραρτημάτων του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

1. Για το Παράρτημα Καρπενησίου: (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος)

Α/Α Ειδικότητα Μάθημα Ώρες/εβδ.

1. Αγγλική Γλώσσα Αγγλική Ορολογία (Θ) 3

Σύνολο 3


2. Για το Παράρτημα Άμφισσας: (Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης)

Α/Α Ειδικότητα Μάθημα Ώρες/εβδ.

1. Αγγλική Γλώσσα Αγγλικά I 3

Αγγλικά II 3

Αγγλικά III 3

Αγγλική Τουριστική Ορολογία 6

Σύνολο 15

2. Γαλλική Γλώσσα Γαλλική Τουριστική Ορολογία 6

Σύνολο 6

3. Ιταλική Γλώσσα Ιταλικά I 3

Ιταλικά II 3

Ιταλικά III 3

Ιταλική Τουριστική Ορολογία 6

Σύνολο 15


Για το Παράρτημα Άμφισσας η ανάθεση διδασκαλίας Ξένης Γλώσσας θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση ύπαρξης ικανού αριθμού σπουδαστών /στριών που θα δηλώσουν.

Β. Για τις ανάγκες σε έκτακτο Ε.ΔΙ.Π. – Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

1. Για το Τ.Ε.Ι. Λαμίας

Α/Α Άθλημα Ώρες/εβδ.

1. Ποδόσφαιρο 16

2. Βάρη- Αεροβική 16

3. Καλαθοσφαίριση 16

Σύνολο 48


Τα ελάχιστα προσόντα των Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.) είναι τα ακόλουθα:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Ι.

I) Πτυχίο ή Δίπλωμα Α.Ε.Ι. αντίστοιχης ειδικότητας ή αναγνωρισμένος ισότιμος τίτλος Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

II) Πενταετής αξιόλογη διδακτική πείρα μετά τη λήψη του πτυχίου.


Οι αναγνωρισμένοι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, η επιστημονική δραστηριότητα, καθώς και το συγγραφικό έργο συνεκτιμώνται.

Από τα αρμόδια όργανα πρόσληψης συνεκτιμάται η προηγούμενη εκπαιδευτική προϋπηρεσία στο ίδιο ή άλλο Τ.Ε.Ι.


Όπου γίνεται αναφορά σε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικό δίπλωμα, αν πρόκειται για τίτλους ιδρυμάτων του εξωτερικού, πρέπει οι τίτλοι αυτοί να έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμοι προς τους αντίστοιχους τίτλους του εσωτερικού.

Ως επαγγελματική δραστηριότητα, όπου απαιτείται, δεν συνυπολογίζεται αυτή που τυχόν αποκτήθηκε κατά την διάρκεια του χρόνου σπουδών για την λήψη του απαιτούμενου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος και συνδέεται με σχετική υποχρέωση που επιβάλλουν τα σχετικά μεταπτυχιακά προγράμματα ή οι σπουδές.

Όσον αφορά το επαγγελματικό έργο σε αντίστοιχο αντικείμενο, αυτό μπορεί να έχει ασκηθεί με οποιαδήποτε μορφή, δηλαδή, είτε ως ελευθέριο επάγγελμα, είτε ως απασχόληση με εξάρτηση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα (Αποφάσεις ΣτΕ 3047/1987 & 1427/1991).

Σε περίπτωση προκηρύξεων που οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα προσόντα όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά παραπάνω, επιτρέπεται η ανάθεση, με ωριαία αντιμισθία, διδακτικού έργου σε υποψηφίους που κατέχουν τουλάχιστον τον αντίστοιχο βασικό τίτλο σπουδών. Η ωριαία αντιμισθία των Ε.Ε.Μ. της παραγράφου αυτής καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και εκκαθαρίζεται και καταβάλλεται στους δικαιούχους σε μηνιαία βάση.

Στην περίπτωση αυτή ο συνολικός χρόνος απασχόλησής τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) ώρες εβδομαδιαίως για τους Ε.Ε.Μ.


Με απόφαση του Συμβουλίου του Τμήματος οι εκπαιδευτικοί του παρόντος άρθρου μπορούν να κληθούν μετά τη λήξη της σύμβασής τους να διενεργήσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων που δίδαξαν το εξάμηνο που έληξε ή να ορισθούν ως επιτηρητές στις εξετάσεις αυτές. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αποζημίωση στους εξεταστές για πέντε (5) ώρες συνολικά κάθε εξεταζόμενου μαθήματος και στους επιτηρητές αποζημίωση που αντιστοιχεί στις ώρες επιτήρησης, υπολογιζόμενης για κάθε περίπτωση στις αποδοχές του τελευταίου μήνα της σύμβασής τους. Η αποζημίωση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό των αποδοχών του προτελευταίου μήνα της σύμβασής τους.

Η ενδεχόμενη απασχόληση του προσωπικού αυτού, για ένα ή περισσότερα εξάμηνα στο ίδιο ή άλλο Τ.Ε.Ι., σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί δικαίωμα μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου ή άλλα δικαιώματα μη προβλεπόμενα από τον Ν.1404/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, έναντι του Τ.Ε.Ι. ή του Δημοσίου.

Στις αιτήσεις των υποψηφίων πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά προτίμησης οι ειδικότητες και κατά σειρά προτίμησης τα διδακτικά αντικείμενα (μαθήματα).


Το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Λαμίας, επιφυλάσσεται και διατηρεί το δικαίωμα πριν την έναρξη του εκάστοτε εξαμήνου να επιλέξει εκείνα τα μαθήματα είτε είναι επιλογής, είτε είναι υποχρεωτικά, των οποίων θα ολοκληρώσει την διαδικασία ανάθεσης κατόπιν αξιολόγησης εκ μέρους των αντίστοιχων Τμημάτων του και έγκρισης του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι..

Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της Εκπαιδευτικής διαδικασίας έχουν ήδη καταρτιστεί τα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα των Τμημάτων τα οποία είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο http :// www .teilam.gr/wrologia/index.php και στις Γραμματείες των Τμημάτων. Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα ληφθούν υπόψη στην ανάθεση μαθημάτων στους Εκπαιδευτικούς Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Ε.Μ.)

Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθεί σύμφωνα με τις διαθέσιμες πιστώσεις του Ιδρύματος.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Αίτηση σε έντυπο του Τμήματος στην οποία ο υποψήφιος αναφέρει, κατά σειρά προτίμησης τις ειδικότητες και κατά σειρά προτίμησης τα διδακτικά αντικείμενα (μαθήματα).

2) Πίνακας υποβαλλομένων δικαιολογητικών.

3) Επικυρωμένα αντίγραφα του πτυχίου και όλων των τίτλων σπουδών, των βεβαιώσεων ή πιστοποιητικών επιστημονικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.

4) Βιογραφικό Σημείωμα που θα περιέχει τα σχετικά με τις σπουδές, την επαγγελματική δραστηριότητα, συνοπτική ανάλυση του συγγραφικού και επιστημονικού έργου του υποψηφίου καθώς και πίνακα των υποβαλλομένων δικαιολογητικών

5) Αντίτυπα των δημοσιευμάτων ή εκδόσεων του υποψηφίου.

6) Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας.

Εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών απαιτείται:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Δήμου ή Κοινότητας όπου θα φαίνεται ο τρόπος και ο χρόνος κτήσεως της Ελληνικής Ιθαγένειας. Προκειμένου για πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την Ιθαγένεια του οποίου έχει υποψήφιος.

β) Πιστοποιητικό Στρατολογίας (τύπου Α) του αρμόδιου Στρατολογικού Γραφείου από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει στρατιωτική υποχρέωση ή έχει νόμιμα απαλλαγή από αυτές ή έχει αναγνωρισθεί ως αντιρρησίας συνείδησης και έχει εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική θητεία.


Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτη κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού. Το πιστοποιητικό Στρατολογίας (τύπου Α) θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος και μόνο για τους υποψήφιους που τελικά θα επιλεγούν.

Οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, οφείλουν να υποβάλλουν και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Τομέα ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Δ’ επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας.


Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι θεωρημένα επίσημα από τις κατά Νόμο αρμόδιες αρχές. Τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά πρέπει να συνοδεύονται από επίσημες μεταφράσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ή Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών του εξωτερικού πρέπει να συνοδεύονται από πράξη ή βεβαίωση του κατά νόμο αρμοδίου οργάνου με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους απονεμόμενους από τα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών δηλαδή από 28-06-2012 έως και 17-07- 2012 υποβάλλονται στη Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος οι αιτήσεις των υποψηφίων μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.


Τα δικαιολογητικά πρέπει να φέρουν αρίθμηση, να είναι τοποθετημένα μέσα σε ειδικό φάκελο και να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα, συνοπτική ανάλυση του επιστημονικού τους έργου. Υποβάλλεται επίσης και πίνακας δικαιολογητικών.

Για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Λαμίας οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του Κέντρου, για τις θέσεις που αναφέρονται στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας, ενώ για τις θέσεις που αφορούν το Παράρτημα Καρπενησίου και Παράρτημα Άμφισσας μπορούν να υποβάλλονται και στις Γραμματείες των Παραρτημάτων.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων και πληροφορίες από τις Γραμματείες των οικείων Τμημάτων τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 9.00 π.μ.-13.00 μ.μ.:

Για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής: τηλ. 22310-60215

Για το Τμήμα Δασοπονίας: τηλ. 22370-23282/ 60286

Για το Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης: τηλ. 22650-72268/ 60285


H Ταχυδρομική διεύθυνση για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής και για τα Τμήματα των Παραρτημάτων είναι:

Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής τ ου Τ.Ε.Ι. Λαμίας

3ο χλμ Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών

35 100 ΛΑΜΙΑ


Για το Τμήμα Δασοπονίας του Παραρτήματος Καρπενησίου είναι:

Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

του Παραρτήματος Καρπενησίου του Τ.Ε.Ι. Λαμίας

36 100 Καρπενήσι


Για το Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας είναι:

Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

του Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας

Αθ. Γκελεστάθη 13

33 100 ΑΜΦΙΣΣΑ

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη υπάρχει και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.teilam.gr