Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius, ενός προγράμματος της ΕΕ που έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς να συνδεθούν, να συνεργαστούν και να εμπλέξουν τους μαθητές τους σε ευρωπαϊκά σχολικά προγράμματα με τη χρήση του Διαδικτύου.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του eTwinning καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όμως, οι «Εβδομάδες eTwinning», που οργανώνονται 24/9-10/10, προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους χρήστες να λάβουν επιπλέον υποστήριξη και έμπνευση μέσα από βίντεο, οδηγούς χρήσης, πρακτικά παραδείγματα και έτοιμες ιδέες για έργα. Μέσα από το Desktop τους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα των «Εβδομάδων eTwinning» και να αναζητήσουν συνεργάτες, να λάβουν μέρος στη Γιορτή Εύρεσης Συνεργάτη αλλά και στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών που είναι αφιερωμένη στην καμπάνια.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία συμμετέχει ενεργά με διαγωνισμούς, Διαδικτυακές τηλεκπαιδεύσεις, σεμινάρια και κληρώσεις. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο www.etwinning.gr και στο twitter.com/eTwinningGr για νέα και εκπλήξεις.