"Η ισοβιότητα που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει το άρθρο 28 δεν αναβαθμίζει τη δουλειά σου, ούτε βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας σου ή τις επαγγελματικές προοπτικές σου. Αντίθετα, δημιουργεί ένα βρόχο πάνω από την "

Επιστολή κατά της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το εργασιακό καθεστώς στα , απέστειλαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων στους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Με πρώτη ανάγνωση, αυτό ίσως ακούγεται θετικό για σένα και τους συναδέλφους σου: ίσως νιώθετε ότι εξασφαλίζετε την θέση εργασίας σας. Και ίσως σου κάνει κακή εντύπωση, που εμείς, ως σχολεία, εναντιωνόμαστε τόσο σφοδρά. Είναι, όμως, έτσι απλά τα πράγματα;» είναι το ερώτημα που θέτουν προς τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν θα κρίνεσαι με βάση την αξία σου, αλλά την παλαιότητά σου (…) ο νομοθέτης δηλαδή, δεν ενδιαφέρεται αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, αν είσαι καταρτισμένος, το πόσο έχεις προσπαθήσει: ό,τι και να κάνεις, προτεραιότητα θα έχει πάντα ο παλαιότερος, βάσει μιας άτυπης και παράνομης εσωτερικής επετηρίδας. Δεν είναι αυτό αναξιοκρατικό και δεν σε προσβάλλει ως επαγγελματία;» είναι το επόμενο ερώτημα που τίθεται.

«Όπου δημιουργείται εμπόδιο στην έξοδο, δημιουργείται εμπόδιο και στην είσοδο» συνεχίζουν οι σχολάρχες. «Αν είσαι άνεργος εκπαιδευτικός που επιθυμεί να εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο ή νέος/νέα εκπαιδευτικός που έχει ήδη προσληφθεί, αλλά με μειωμένο ωράριο, θα αντιμετωπίσεις τεράστια εμπόδια στο να βρεις δουλειά ή να διευρύνεις την απασχόλησή σου». Κι αυτό γιατί… «Από τη στιγμή που ο νόμος θα δεσμεύει το σχολείο, ώστε να μην αντικαθιστά ανεπαρκείς ή αδιάφορους εκπαιδευτικούς, και θα δίνει προτεραιότητα στους παλαιότερους ανεξάρτητα από την αξία τους, τότε όσο καλές και αν είναι οι σπουδές και τα προσόντα σου, όσο κατάλληλος/κατάλληλη και αν είσαι για τη θέση, όσο κέφι για προσφορά και αν έχεις, δεν θα μπορείς να εργαστείς. Δεν είναι αυτό άδικο και αναξιοκρατικό;»

«Η ισοβιότητα που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει το άρθρο 28 δεν αναβαθμίζει τη δουλειά σου, ούτε βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας σου ή τις επαγγελματικές προοπτικές σου. Αντίθετα, δημιουργεί ένα βρόχο πάνω από την ιδιωτική εκπαίδευση με τελικό στόχο την εξάλειψή της» αναφέρεται σε άλλο σημείο της πολυσέλιδης επιστολής που υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων για να καταλήξουν: «Σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε παρά να είμαστε μαζί».