Η τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, έχει καταστήσει αναρίθμητες συσκευές αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, χάρη στην ποιοτική αναβάθμιση των λύσεων που προσφέρουν αλλά και στη σημαντική μείωση του κόστους τους. Η διείσδυση διαφόρων τεχνολογικών λύσεων σε όλο και πλατύτερα στρώματα της κοινωνίας είναι κάτι ενθαρρυντικό, αφού αποτελεί ένδειξη προόδου αλλά και απόκτηση μιας έστω στοιχειώδους γνώσης για πράγματα, που πριν μερικά χρόνια φάνταζαν σε πολλούς ως ‘’terra incognita’’.

Από τον Βασίλη Χριστοδούλου, Product Manager BenQ της CPI S.A.

Η αγορά των projectors δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στην τεχνολογική αυτή επανάσταση! Τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σήμερα σε ένα entry level μοντέλο της αγοράς δε μπορούν να συγκριθούν με μοντέλα που πριν από μερικά χρόνια κόστιζαν ‘’μια περιουσία’’, ενώ λύσεις που χαρακτηρίζονται σήμερα ως συνηθισμένες, όπως π.χ. η διάδραση σε προβαλλόμενη επιφάνεια, πριν μερικά χρόνια φάνταζαν εξωπραγματικές.

Τι είναι όμως αυτό που κρατάει τις πωλήσεις των projectors σχετικά στάσιμες, σε σχέση με άλλα συναφή προϊόντα εικόνας όπως οι τηλεοράσεις ή οθόνες; Είναι μήπως προϊόντα πολυτελείας που απευθύνονται σε εύπορους καταναλωτές; Είναι προϊόντα που απαιτούν ειδικές γνώσεις ή τελικά η εικόνα που προσφέρουν δεν διαφέρει και πολύ από τις ξεπλυμένες εικόνες των κακοσυντηρημένων ή απαρχαιωμένων projectors που μπορεί να είχαμε δει στο παρελθόν σε κάποια καφετέρια της γειτονιάς μας; Ασφαλώς και τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Ο κύριος λόγος που οι projectors δεν έχουν κατακτήσει ακόμα τη θέση που τους αναλογεί, είναι η έλλειψη πληροφόρησης και κατ’ επέκταση κάποιες στερεότυπες αντιλήψεις που διατηρεί το καταναλωτικό κοινό.

alt

Η BenQ, ο κορυφαίος κατασκευαστής DLP projectors στον κόσμο, απαντά εξατομικευμένα στις ανάγκες για οικιακή ή επαγγελματική χρήση. Όσον αφορά την επαγγελματική χρήση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας ή του επαγγελματία, καθιστώντας το χώρο του σημείο αναφοράς. Όλα αυτά εύκολα, χωρίς απαίτηση ειδικών γνώσεων. Και ασφαλώς σε προσιτό κόστος.

  • Στον εκπαιδευτικό τομέα, οι λύσεις short throw & ultra-short throw της BenQ, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε αίθουσα διδασκαλίας και να αλλάξουν άρδην το περιβάλλον διδασκαλίας. Η μεγάλη οθόνη προβολής αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του μαθητή, ενώ η διάδραση που μπορεί να προσφέρει ο projector από μόνος του ή σε συνδυασμό με διαδραστικό πίνακα, μπορεί να μετατρέψει το μάθημα σε ψυχαγωγία, το κλειδί δηλαδή για εύκολη και γρήγορη κατανόηση. Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί χώροι επενδύουν σε αυτές τις υποδομές και το σίγουρο είναι πως στο εγγύς μέλλον η ζήτηση αυτή θα εκτοξευτεί, αγγίζοντας τα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
  • Στο χώρο του Marketing, οι projectors της BenQ χάρη στην ακρίβεια των χρωμάτων τους, τη δυνατότητα εναλλαγής φακών, την ανάλυση 4K, τη προβολή 24/7 με τεχνολογία laser, την απομακρυσμένη διαχείριση και επικοινωνία, μπορούν να εντυπωσιάσουν το κοινό, να μαγνητίσουν τα βλέμματα και να επικοινωνήσουν εικόνες, μηνύματα ή video σε μεγάλες επιφάνειες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Φανταστείτε τη βιτρίνα ενός καταστήματος να μετατρέπεται εύκολα και με χαμηλό κόστος σε μια τεράστια οθόνη που θα προβάλλει video, εικόνες ή ανακοινώσεις χάρη στο συνδυασμό ενός BenQ projector και ενός ειδικού φιλμ. Γυμνοί τοίχοι σε εκθέσεις, μουσεία ή ακόμα και σε απλά καταστήματα, να πλημμυρίζουν από χρώματα, εικόνες ή διαφημίσεις προϊόντων!
  • Στις αίθουσες συσκέψεων, που τις περισσότερες φορές η παρουσίαση γίνεται σε συνθήκες υψηλού φωτισμού, ακόμα και τα entry level μοντέλα της BenQ, προσφέρουν υψηλή φωτεινότητα & αντίθεση που δεν υπολείπονται σε τίποτα από την απόδοση μιας LCD οθόνης τελευταίας τεχνολογίας. Η διαφορά είναι πως το μέγεθος της προβαλλόμενης οθόνης μπορεί να είναι 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό της LCD, στο ίδιο κόστος. Όσοι έχουν ένσταση για το TCO του projector συγκρινόμενου με αυτό της LCD οθόνης, θα πρέπει να ξέρουν πως ο χρόνος ζωής των 10.000 ωρών λειτουργίας της λάμπας καθιστά σχεδόν αχρείαστη την ανάγκη αντικατάστασή της, ενώ η εγγύηση των 3 ετών ή 3.000 ωρών λειτουργίας της, που προσφέρει η CPI, διασφαλίζει την επένδυση του κατόχου του projector.
  • Σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, η συμβολή των projectors είναι σημαντική στην αύξηση προσέλευσης του κοινού. Η δημιουργία συνεδριακών κέντρων ή αιθουσών ψυχαγωγίας μετατρέπουν τους εν λόγω χώρους σε πόλους έλξης νέων πελατών και πηγές νέων εσόδων.

Δεν υπάρχει όριο στις εφαρμογές όπως δεν υπάρχει όριο στη φαντασία και στη δημιουργικότητα! Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τις δυνατότητες που μας προσφέρει η BenQ, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των επαγγελματιών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

alt