Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα δεν θα πραγματοποιηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 λόγω του μικρού αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών.

Το υπουργείο Παιδείας με την ίδια εγκύκλιο καλεί τους Διευθυντές των Γυμνασίων να διανείμουν δηλώσεις ενδιαφέροντος στους/στις μαθητές/τριες της Γ ́ Τάξης Γυμνασίου που είχαν υποβάλει δήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα ή δεν είχαν υποβάλει καθόλου δήλωση και που τώρα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Γυμνασίου στο πρόγραμμα είναι η διαθεσιμότητα εργαστηρίου Η/Υ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019, θα περιλαμβάνει σαράντα πέντε (45) ώρες διδασκαλίας – τρεις (03) την εβδομάδα και θα πραγματοποιείται αμέσως μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος εντός της σχολικής μονάδας.

Μετά τη συγκέντρωση των δηλώσεων ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών συμπληρωμένων και υπογεγραμμένων από τους γονείς/κηδεμόνες τους, οι Διευθυντές των Γυμνασίων καλούνται να καταχωρίσουν τον τελικό συνολικό αριθμό των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης για την απόκτηση ΚΠπ μέσω του συνδέσμου https://schools.espa.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας).

Η υποβολή ή η τροποποίηση των στοιχείων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018.

Τι προέβλεπε το πρόγραμμα προυπολογισμού 13.700.000,00 ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ

Υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς πληροφορικής και αγγλικής φιλολογίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ) και Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) , πριν τη λήξη του σχολικού έτους, είχε προγραμματίσει το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος.

α) Για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2

Η παρέμβαση αφορά στην υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου, σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς αγγλικής φιλολογίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2 πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Προϋπολογισμός Δράσης ΚΠγ: 6.889.799€

β) Για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού πληροφορικής (ΚΠπ)

Η παρέμβαση αφορά στην υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ) πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Προϋπολογισμός Δράσης ΚΠπ: 6.810.201€

Για τις ανωτέρω παρεμβάσεις υποστήριξης προβλέπεται η δωρεάν πιστοποίηση των μαθητών κατά τη λήξη του σχολικού έτους.

Στον προϋπολογισμό των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται δαπάνες όπως: αμοιβές των εκπαιδευτικών, των εποπτών των τμημάτων προετοιμασίας για την πιστοποίηση που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες, του συνόλου των εμπλεκομένων για την προετοιμασία των διαδικασιών πιστοποίησης και στις εξετάσεις πιστοποίησης, όλων των απαραίτητων Πληροφοριακών Συστημάτων και εξοπλισμών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης, κόστος μετακινήσεων εξεταστών, δημοσιότητας, κλπ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη Δήλωση: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Δείτε εδώ την εγκύκλιο: Αποστολή στοιχείων μαθητών/τριών Γ’ Γυμνασίου για το πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης για την απόκτηση ΚΠπ