Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου ΠΟΙΚΞΓ Γ. Μιχαηλίδη
Στο σχέδιο νόμου για την ελληνοφωνη εκπαίδευση, τη διαπολιτισμικη εκπαίδευση και άλλες διατάξεις που κατατέθηκε χτες υπάρχει ΜΟΝΟ μια διάταξη που αφορά σε εμάς (κεφάλαιο Δ, αρθρο 34, παράγραφος 3).

Είναι καταφανης η προσπάθεια του υπουργείου να ικανοποιήσει την οιελε με αυτή την καμουφλαρισμενη διάταξη μετά από την απόσυρση του προηγούμενου νομοσχεδίου.

Η απόσυρση του μετά από τις έντονες και νομικά τεκμηριωμενες ενέργειες μας είχε προκαλέσει την διαμαρτυρία της οιελε (την είχαμε κοινοποιησει). Με την τωρινή διατύπωση που δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αμοιβες και νέες εποπτευουσες αρχές για εργασιακά θέματα, αποφεύγονται τα νομικά κολλήματα για την ψήφιση του νόμου.

Δίνεται απλά εξουσιοδότηση νόμου για έκδοση υπουργικης απόφασης.

Το αυτονόητο ότι η υπουργική απόφαση πρέπει να μην είναι καθ' υπέρβασιν αρμοδιότητας και να καταστρατηγει άλλα νομικά δεδομένα και αρμοδιότητες άλλων υπουργείων (πχ εργασίας) δεν είναι και διασφαλισμενο.

Έχουμε ξαναζησει τέτοιες καταστάσεις που μας αναγκαζαν να καταφευγουμε στη δικαιοσύνη για να δικαιωθουμε.

Θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές και τα κόμματα για τις μεθοδευσεις αυτές και να ζητηθεί από τον Υπουργό ή να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη ή να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθουν με την υπουργική απόφαση οι αυθαιρετες, χαριστικες προς την οιελε, αδικες για τον χώρο μας (ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) και αντίθετες (άρα και ανισχυρες) με την εργατική νομοθεσία διατάξεις.