Παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Ελληνιστή και μεταφραστή, Eusebi Ayensa Prat - Ο Πρόεδρος του Ισπανο-ελληνικού Μορφωτικού Συνδέσμου και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Καθηγητής Eusebi Ayensa Prat, στο νέο του βιβλίο, Στις εσχατιές της θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες, εξετάζει με πρωτότυπη ματιά τα σημαντικότερα σημεία επαφής της ισπανικής και της ελληνικής λαογραφίας.

Μέσα από συστηματική βιβλιογραφική, αρχειακή, αλλά και κάποτε επιτόπια έρευνα της ελληνικής και κυπριακής, από τη μια πλευρά, και της ισπανικής και καταλανικής λαογραφίας, από την άλλη, οι μελέτες του Καθηγητή Ayensa Prat, «…αναμφίβολα εμπλουτίζουν όχι μόνο την ελληνική λαογραφική βιβλιογραφία, αλλά και αποτελούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μεσογειακούς λαϊκούς πολιτισμούς, στα τραγούδια και τις παραδόσεις λαών που τους ενώνει η θάλασσα και που τους έφεραν σε επαφή οι ιστορικές συγκυρίες της Μεσογείου», όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μανόλης Βαρβούνης.

Για το βιβλίο μιλούν οι: Μανόλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιμελητής του βιβλίου, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Eusebi Ayensa Prat, Συγγραφέας του βιβλίου.

Χαιρετισμό απευθύνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών, Μιχάλης Μερακλής.

Πληροφορίες

ΔιοργανωτήςΕλληνοαμερικανική Ένωση, Hellenic American College (HAEC), Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, Ελληνο-Ισπανικός Μορφωτικός Σύνδεσμος, Εκδόσεις Ηρόδοτος
Χώρος διεξαγωγήςΘέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης16/03/2018
Ημερομηνία λήξης16/03/2018
Ώρα έναρξης19:30
Κατηγορία (εκδήλωσης)Ομιλία-Παρουσίαση
ΣυντελεστέςEusebi Ayensa Prat, Μανόλης Βαρβούνης, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Μιχάλης Μερακλής
Γλώσσα:EL
Διερμηνεία:Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή:Όχι
Υποχρεωτική κράτηση:Όχι
ΕισιτήριοΕίσοδος ελεύθερη