Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 απόγευμα εκδήλωση –ημερίδα με θέμα «Φροντίζουμε, επενδύουμε και ζούμε τη σχέση με τα παιδιά μας».

Εισηγητές θα είναι οι Μαρία Ζαφειρίου, πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ Λάρισας, Συντονισμός Βάγια Παπαγεωργίου-παιδοψυχίατρος (τ. επίκουρη καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής), Ευαγγελία Κλείτσα –Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Μαρία Νατσιούλη –κοινωνική λειτουργός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει την ανάγκη της επικοινωνίας και συμφιλίωσης όλων των μελών της οικογένειας, πέρα και πάνω από τα φύλα, με επίκεντρο το παιδί. Να εντοπίσει τις πιο συνηθισμένες αλλαγές συμπεριφοράς στο παιδί μετά από μια τραυματική εμπειρία, που μπορεί να σημαδέψει την εξέλιξη και την ομαλή ανάπτυξή του (θάνατος –διαζύγιο- ενδοοικογενειακή βία)

. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, σε ειδικούς αλλά κυρίως σε γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους στο γάμο, σε γονείς που βρίσκονται σε φάση διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αλλαγών στα παιδιά, και στα ζητήματα που αφορούν στην ταυτότητα και το ρόλο τους ως γονείς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί τμήμα μιας σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων της μκο ΓΟΝ.ΙΣ. ενώ ταυτόχρονα είναι η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. Λάρισας, νέου μέλους της οικογένειας των Συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ. Στόχος και αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην ισότιμη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, ώστε να βελτιωθεί η σχέση γονέων - παιδιών και να προληφθεί έτσι η εκδήλωση προβλημάτων στα παιδιά.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε: Γονείς, οι οποίοι, είτε βρίσκονται σε γάμο και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους, είτε βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αλλαγών που θα επιφέρει το διαζύγιο στα παιδιά τους. Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλευτικές/ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, σε άτομα και οικογένειες, που εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι οποίες συνδέονται με διάφορες αιτίες. Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αντιμετωπίζουν τον απόηχο των ψυχολογικών προβλημάτων των μαθητών τους, των οποίων οι γονείς έχουν διάσταση απόψεων για την ομαλή και ισορροπημένη ανατροφή τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.