Πολιτισμός

 • Καλοκαιρινή Φιλανθρωπική Συναυλία Ορχήστρας Europalso 1 Ιουλίου 2017: Δείτε το πρόγραμμα!

  Πολιτισμός

  O Πρόεδρος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σας προσκαλούν με τους γονείς, τους μαθητές και τους φίλους σας να παρακολουθήσετε την καλοκαιρινή φιλανθρωπική συναυλία της Ορχήστρας Europalso στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Δ. Καλλιθέας την 1η Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Δαβάκη.

 • 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017.

  Πολιτισμός

  «5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017. Συναντήσεις στον ενδιάμεσο χώρο» Η Γιορτή της Πολυγλωσσίας διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης, τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) με την υποστήριξη φορέων και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι φετεινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26-27-28 Μαΐου.

 • IFA: Focus βιντεοπαιχνίδια

  Πολιτισμός

  Ένας καινούργιος κύκλος αφιερωμένος στην ανακάλυψη του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών Το παιχνίδι είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ως παιδιά, όλοι συνηθίζαμε να παίζουμε: το παιχνίδι διέπει όλους τους πολιτισμούς και αναπτύσσεται σε άπειρες μορφές. Ως φαντασιακή δραστηριότητα, δεν γίνεται να επιβληθεί. Και τα βινετοπαιχνίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Η πρακτική τους, ταυτόχρονα πολιτισμική και ψηφιακή είναι ευρύτατα διαδεδομένη.

 • Ο γαλλόγωνος κινηματογράφος έρχεται στο σχολείο

  Πολιτισμός

  Με την πλατφόρμα IF Cinéma και την νέα επιλογή γαλλόφωνων ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους που προτείνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Σεζόν γαλλόφωνου κινηματογράφου, ο κινηματογράφος μπαίνει στο σχολείο. Οι μαθητές και το ευρύ κοινό των Βορείων προαστίων την Αττικής απόλαυσαν 5 ημέρες δωρεάν προβολών ταινιών για μικρούς και μεγάλους που διοργάνωσαν τα Τμήματα γαλλικής γλώσσας της Σχολής Μωραϊτη.

 • Φεστιβάλ κόμικς 07-09.04.2017 Ελληνοαμερικανική Ένωση / IFG

  Πολιτισμός

  Comicdom Con Athens 2017 Φεστιβάλ κόμικς 07-09.04.2017 | Ελληνοαμερικανική Ένωση / IFG H Comicdom Press, που ιδρύθηκε το 2004, είναι μια εταιρεία που ασχολείται με τη διεθνή σκηνή των κόμικς. Από το 2006, σε συνεργασία με πολύ σημαντικούς εταίρους, διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ κόμικς. Συννεφάκια, παντού συννεφάκια To 2017, το φεστιβάλ θα βρεθεί και πάλι στην οδό Σίνα αφού ένα μέρος του θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 • ΠΣΚΙΚΞΓ: Χορωδία - Ορχήστρα Europalso - Success Story !

  Πολιτισμός

  Η όλη ιστορία και προσπάθεια ξεκίνησε από μία ιδέα του Δ.Σ. και του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. , του Γιώργου Ζηκόπουλου. Ανέθεσε λοιπόν την οργάνωση της χορωδίας και της ορχήστρας, σε δύο ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με τον χώρο του τραγουδιού , τον Γιάννη Τσόλκα, έναν εξαιρετικό μουσικό ο οποίος ανέλαβε την διεύθυνση της χορωδίας.

 • 18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

  Πολιτισμός

  Το Φεστιβάλ γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του! 18 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Η 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας, που εκπροσωπείται φέτος από το Βέλγιο.

 • Kinder Docs: Προβολές ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

  Πολιτισμός

  Από 01.04.2017 | Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα & Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη Το «KinderDocs» προσφέρει, σε μικρούς και μεγάλους, την μοναδική ευκαιρία να δουν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Stéphan Castang, «Jeunesses françaises». Στις 05/04 στις 10.30' στο Μουσείο Μπενάκη και στις 31/03 στις 12.00' στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 • Ετήσια Ημερίδα Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας Θεσσαλονίκη 19/2

  Πολιτισμός

  Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 1. Ετήσια Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας στο Porto Palace Hotel Thessaloniki (26. Oktovriou 65, 54628, Thessaloniki) στη Θεσσαλονίκη. Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε..

 • Εκδρομή Αναψυχής και Γνωριμίας Second Generation ΠΣΚΙΚΞΓ 21-2/1

  Πολιτισμός

  Εκδρομή Αναψυχής και Γνωριμίας Second Generation! Μια εξαιρετικά επιτυχημένη, κατά κοινή ομολογία, διήμερη εκδρομή απόλαυσαν τα Μέλη του Second Generation Club τo Σαββατοκύριακο, 21-22 Ιανουαρίου 2017. Προορισμός η ιστορική και κοσμοπολίτικη Αράχωβα, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το γραφικό Γαλαξείδι. Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, και την ευχάριστη συντροφιά της Γενικής Γραμματέως μας, κα Έφη Θεοχάρη.

 • Σχολικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017

  Πολιτισμός

  Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα διοργανώνουν εθνικό σχολικό διαγωνισμό, με θέμα HISDOIIRES/ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΜΕ[ΜΟΙ]ΡΙΕS/ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, στο πλαίσιο της γιορτής της Γαλλοφωνίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2017. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας, οι οποίοι διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα στα σχολεία τους.

 • Αφιέρωμα στην Εκπαίδευση "Τα κακά παιδιά" στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

  Πολιτισμός

  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών The Bad Kids Στην απομακρυσμένη έρημο Mojave των ΗΠΑ, βρίσκεται το εναλλακτικό λύκειο Black Rock. Οι καθηγητές του πιστεύουν ότι η αγάπη, η κατανόηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι πιο σημαντικά εφόδια για το μέλλον των παιδιών απ’ ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις. Η ταινία παρακολουθεί τη μάχη που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για να αλλάξουν τις ζωές των παιδιών που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν.

 • Αποτελέσματα ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας

  Πολιτισμός

  Αποτελέσματα ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας Τα αποτελέσματα της ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας, που είχε ανακοινώσει με δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2016 ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, στον πλαίσιο της οποίας θα υλοποιούταν ένα πρόγραμμα ανταλλαγών μαθητών, εκπαιδευτικών και προγραμμάτων μεταξύ των σχολείων του Παρισίου και της Αττικής, ζητά να πληροφορηθεί, ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.

 • Παρουσίαση του βιβλίου "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας"

  Πολιτισμός

  Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" του Ζιγκμουντ Φρόιντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Σχολής Μωραίτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής και συγγραφέας και η Ξένια Κουναλάκη.

Back to Top