Πολιτισμός

 • Αφιέρωμα στην Εκπαίδευση "Τα κακά παιδιά" στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

  Πολιτισμός

  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών The Bad Kids Στην απομακρυσμένη έρημο Mojave των ΗΠΑ, βρίσκεται το εναλλακτικό λύκειο Black Rock. Οι καθηγητές του πιστεύουν ότι η αγάπη, η κατανόηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι πιο σημαντικά εφόδια για το μέλλον των παιδιών απ’ ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις. Η ταινία παρακολουθεί τη μάχη που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για να αλλάξουν τις ζωές των παιδιών που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν.

 • Αποτελέσματα ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας

  Πολιτισμός

  Αποτελέσματα ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας Τα αποτελέσματα της ελληνογαλλικής εκπαιδευτικής συμφωνίας, που είχε ανακοινώσει με δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2016 ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, στον πλαίσιο της οποίας θα υλοποιούταν ένα πρόγραμμα ανταλλαγών μαθητών, εκπαιδευτικών και προγραμμάτων μεταξύ των σχολείων του Παρισίου και της Αττικής, ζητά να πληροφορηθεί, ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.

 • Παρουσίαση του βιβλίου "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας"

  Πολιτισμός

  Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" του Ζιγκμουντ Φρόιντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Θέατρο της Σχολής Μωραίτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής και συγγραφέας και η Ξένια Κουναλάκη.

 • Παγκόσμια Ημέρα Animation 2016 19/10 ifa

  Πολιτισμός

  19.10.2016 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG Η Παγκόσμια Ημέρα Αnimation θα γιορταστεί και φέτος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. 19 Οκτωβρίου, η οδός Σίνα γίνεται πολύχρωμη. Προβολές, συζητήσεις και αφιερώματα για την τέχνη της εμψύχωσης. σε συνεργασία με την Asifa Hellas. Είσοδος ελεύθερη.

 • Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016 Online Διαγωνισμός

  Πολιτισμός

  1 Ιουλίου – 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu , πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας.

 • Στο Πανεπιστήμιο Guangdong της Κίνας θα διδάσκονται η ελληνική γλώσσα και πολιτισμός

  Πολιτισμός

  Η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός θα διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Guangdong της Κίνας, ένα από τα σπουδαιότερα κινεζικά Πανεπιστήμια με υψηλότατη διεθνή κατάταξη. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσω της Φιλοσοφικής Σχολής του, ρίχνει τις γέφυρες συνεργασίας με το κινεζικό πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, στις αρχές Ιουνίου αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου επισκέφθηκε την Ελλάδα και το ΕΚΠΑ.

 • 4η Γιορτή Πολυγλωσσίας Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη

  Πολιτισμός

  4η Γιορτή Πολυγλωσσίας Γλωσσικές διαδρομές. Θεσσαλονίκη, πολύγλωττη πόλις Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), διοργανώνει την 4η Γιορτή της Πολυγλωσσίας από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 • ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: Philippe Lacadée: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ -

  Πολιτισμός

  ΚΥΚΛΟΣ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Philippe Lacad é e : ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 Auditorium Theo Angelopoulos | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 19.00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδ o ς θα φιλοξενήσει στο Auditorium Theo Angelopoulos τον γάλλο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Φιλίπ Λακαντέ [ Philippe Lacad é e ], ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα: «To σχολείο.

 • Βιωματικό εργαστήρι Glossomobil στην Αθήνα

  Πολιτισμός

  Η ομάδα του Glossomobil επιστρέφει μετά το ταξίδι στην Κρήτη πάλι στην Αθήνα και προσκαλεί καθηγητές και καθηγήτριες Γερμανικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε ένα μοναδικό εργαστήρι βιωματικής μάθησης πάνω στα συναρπαστικά εργαλεία και τις μεθόδους διδασκαλίας του προγράμματος "Γερμανικά σε κίνηση" το Σάββατο 14.5., 10:00-13.30, στο Goethe-Institut Athen. Εάν δεν έρθει το Glossomobil σε εσάς, ελάτε εσείς στο Glossomobil!.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Γιορτή Νεανικού Βιβλίου 19/4

  Πολιτισμός

  Το παιδικό βιβλίο έχει την τιµητική του Στα πλαίσια της Παγκόσµιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε µαθητές. 19.04.2016 | Βιβλιοθήκη Octave Merlier 3ος όροφος, IFG Ερχόµενη από τη Γαλλία ειδικά για αυτή την περίσταση, η εικονογράφος Magali Le Huche θα παρουσιάσει το έργο της, θα συνοµιλήσει µε το κοινό.

 • Ελλάδα και Γαλλία συνήψαν εκπαιδευτική «συμμαχία»

  Πολιτισμός

  Γέφυρες Παιδείας στήνουν μεταξύ τους σχολεία της Αθήνας και του Παρισιού, στο πλαίσιο της υπογραφής της «Ελληνογαλλικής Διακήρυξης: Στρατηγική σχέση για το μέλλον», κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Συνολικά 40 σχολεία από το Παρίσι και την Αθήνα θα συνεργασθούν σε πρώτη φάση, πιλοτικά, για την ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω σε μία ιδέα.

 • Ανθολογία Ποιημάτων στα πλαίσια της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2016

  Πολιτισμός

  Κύκλος «Η λογοτεχνία πέρα μακριά» 22.03.2016, 19.00΄ | Βιβλιοθήκη Οctave Μerlier - IFG Claude Haumont (Βέλγιο), Eugène Guillevic (Γαλλία), Philippe Jaccottet (Ελβετία), Jean Follain (Γαλλία), Baptiste-Marrey (Γαλλία), Jacques Réda (Γαλλία). Λογοτεχνική συνάντηση γύρω από την ανθολογία γαλλόφωνων ποιηµάτων που συγκεντρώθηκαν και µεταφράστηκαν από τον Γιώργο Αθανασόπουλο / εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2011.

 • Γιορτή Γαλλοφωνίας 2016 - Ανθολογία Ποιημάτων 22/3

  Πολιτισμός

  Ανθολογία Ποιημάτων στα πλαίσια της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2016 Κύκλος «Η λογοτεχνία πέρα μακριά» 22.03.2016, 19.00΄ | Βιβλιοθήκη Οctave Μerlier - IFG Claude Haumont (Βέλγιο), Eugène Guillevic (Γαλλία), Philippe Jaccottet (Ελβετία), Jean Follain (Γαλλία), Baptiste-Marrey (Γαλλία), Jacques Réda (Γαλλία). Λογοτεχνική συνάντηση γύρω από την ανθολογία γαλλόφωνων ποιηµάτων που συγκεντρώθηκαν και µεταφράστηκαν από τον Γιώργο Αθανασόπουλο / εκδόσεις.

Back to Top