Πολιτισμός

 • Ποιητικές συναντήσεις: «Με τα λόγια (γίνεται)»

  Πολιτισμός

  Η Φοίβη Γιαννίση και η Λένια Ζαφειροπούλου διαβάζουν ποίηση... Δυο ποιήτριες, η Φοίβη Γιαννίση και η Λένια Ζαφειροπούλου, διαβάζουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους καθώς και, επιλεγμένα από τις ίδιες, αγαπημένα ποιήματα. Τέλος, συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό. Το πρώτο βιβλίο της Φοίβης Γιαννίση, Αχινοί, εκδόθηκε το 1995∙ το έκτο, Ραψωδία, το 2016.

 • 111 χρόνια Γαλλικό Ινστιτούτο: «Μνήμη(ες) του Μέλλοντος»

  Πολιτισμός

  Το 2018 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για το Γαλλικό Ινστιτούτο, καθώς συμπληρώνει 111 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με αφορμή την επέτειο αυτή, η ιστορία του ιδρύματος θα βρεθεί φέτος στο επίκεντρο των δράσεών του με τίτλο «Μνήμη(ες) του Μέλλοντος», οι οποίες επιχειρούν να ενώσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, υπενθυμίζοντάς μας ότι η ιστορία δεν είναι στατική αλλά μια αέναη συνέχεια.

 • «H νεολαία που καινοτομεί»: Τα τρόφιμα του μέλλοντος

  Πολιτισμός

  Η Γαλλία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο του Foodtech, αξιοποιώντας ένα οικοσύστημα 400 νεοφυών επιχειρήσεων που συνδέεται με την εικόνα της ως χώρα της γαστρονομίας. Αυτή η ικανότητα καινοτομίας είναι εξάλλου καταγεγραμμένη στη διατροφική ιστορία της Γαλλίας: μανταρίνια κλημεντίνες, σαμπάνια, μαγιονέζα, κονσέρβες, παστεριωμένο γάλα,… Ποια άλλα τρόφιμα ακολουθούν;.

 • Οι Νέες σχολικές προβολές της Comédie-Française στην οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος - Το πρόγραμμα

  Πολιτισμός

  Πάνω από 600 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν την πρώτη μαγνητοσκοπημένη και υποτιτλισμένη στα ελληνικά, παράσταση του Μισάνθρωπου του Μολιέρου τον περασμένο Δεκέμβριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Μετά την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος, το Τμήμα εκπαιδευτικής Συνεργασίας και το Τμήμα Μορφωτικής Δράσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν να συνεχίσετε την εξερεύνηση των μεγαλύτερων κλασικών έργων του θεάτρου.

 • Το σπίτι του Μολιέρου έρχεται σε μεγάλη οθόνη στο Γαλλικό Ινστιτούτο 26 Ιανουαρίου

  Πολιτισμός

  Για πρώτη φορά σε αποκλειστικότητα στις αίθουσες, η Comédie-Française προτείνει δύο σημαντικά έργα του ρεπερτορίου: Cyrano de Bergerac και Les Fourberies de Scapin. Ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα, η Comédie-Française έρχεται στην μεγάλη οθόνη για μια σεζόν πλούσια σε συναισθήματα! Με ελληνικούς υπότιτλους 26.01.2018, 19.30’ | Cyrano de Bergerac του Edmond Rostand – 185’ Σκηνοθεσία: Denis Podalydès Σκηνογραφία: Éric Ruf Κοστούμια: Christian Lacroix.

 • 5η Ημερίδα ÖSD Αθήνα

  Πολιτισμός

  Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Η 5η Ετήσια Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας με θέμα "Οι εξετάσεις γερμανικών του αύριο" θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στη Σχολή Μωραΐτη. Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε., καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εκδοτικών οίκων γερμανικών διδακτικών βιβλίων και των γερμανικών βιβλιοπωλείων.

 • Österreichische Botschaft - Newsletter 11/2017

  Πολιτισμός

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ÖSD, σας προωθούμε το newsletter της Αυστριακής Πρεσβείας. Διαβάστε εδώ την ελληνική έκδοση. _____________________________________________________ Liebe Freundinnen und Freunde des ÖSD, wir leiten Ihnen die Monatsausgabe des Newsletters der Österreichischen Botschaft weiter. Klicken Sie hier für die deutsche Version.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη 9/11/17

  Πολιτισμός

  Παρουσίαση της έκδοσης με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού 09.11.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG Η έκδοση Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, αποτελεί μίαν ιδιαίτερη ανθολογία, ποιητικού και πεζού λόγου του ποιητή σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά), όπου ο λυρισμός.

 • Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017

  Πολιτισμός

  Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και δεύτερη φορά σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση αναδεικνύοντας την ποικιλία των ειδών του, των θεμάτων του και των τρόπων παραγωγής του, που τον καθορίζουν στο παγκόσμιο σκηνικό. Ο φετινός κύκλος προβολών περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα της ικανότητας της κινηματογραφικής αφήγησης να εκσυγχρονίζεται ως δημιουργικός και παραγωγικός τομέας.

 • Γαλλικο Ινστιτούτο: Βήμα στον Jean-Pierre Siméon - Κύκλος «Λέξεις επί σκηνής» 3/10

  Πολιτισμός

  3.10.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos Φέτος το φθινόπωρο ο κύκλος «Λέξεις επί σκηνής» τιμά ποιητές και δραματουργούς, διοργανώνοντας δύο βραδιές. Η πρώτη θα έχει ως οικοδεσπότη τον Jean-Pierre Siméon , η δεύτερη είναι αφιερωμένη σε έναν λιγότερο γνωστό Picasso, τον συγγραφέα. Jean-Pierre Siméon Ποιητής, συγγραφέας, δραματουργός, κριτικός, ο Jean-Pierre Siméon είναι ένθερμος μαχητής του ποιητικού λόγου.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Πώς φαντάζομαι την πόλη του αύριο 28/9

  Πολιτισμός

  Η όγδοη συνάντηση του κύκλου είναι αφιερωμένη στις «έξυπνες πόλεις» Κύκλος | Η νεολαία που καινοτομεί 28.09.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG Οι όροι που προσδιορίζουν την έξυπνη πόλη είναι πολυάριθμοι: smart city, ψηφιακή πόλη, πράσινη πόλη, συνδεδεμένη πόλη, οικολογική πόλη, πόλη αειφόρου ανάπτυξης. Η έξυπνη πόλη είναι μια πόλη που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της πληροφόρησης και της επικοινωνίας για να βελτιώσει την ποιότητα.

 • «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο»: Παιδαγωγικό εργαστήριο με τον Bernard Friot

  Πολιτισμός

  Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» 15.09.2017, 19.00' | Αίθουσα Gisèle Vivier – IFG Στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού λογοτεχνικού περίπατου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει στους καθηγητές γαλλικής γλώσσας ένα εργαστήρι αφιερωμένο στην πρακτική της ανάγνωσης και της δημιουργικής γραφής από τα πρώτα βήματα της εκμάθησης των γαλλικών. Ο Bernard Friot , εκπαιδευτικός, συγγραφέας και μεταφραστής παιδικής λογοτεχνίας.

 • Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017: οι καλύτερες φωτογραφίες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

  Πολιτισμός

  01-18.09.2017 | Café de l’IFG Για άλλη μία χρονιά, το Διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συγκέντρωσε πάνω από 3000 συμμετέχοντες και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν έργα εξαιρετικής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Back to Top