Πολιτισμός

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη 9/11/17

  Πολιτισμός

  Παρουσίαση της έκδοσης με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού 09.11.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG Η έκδοση Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, αποτελεί μίαν ιδιαίτερη ανθολογία, ποιητικού και πεζού λόγου του ποιητή σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά), όπου ο λυρισμός.

 • Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017

  Πολιτισμός

  Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και δεύτερη φορά σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση αναδεικνύοντας την ποικιλία των ειδών του, των θεμάτων του και των τρόπων παραγωγής του, που τον καθορίζουν στο παγκόσμιο σκηνικό. Ο φετινός κύκλος προβολών περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα της ικανότητας της κινηματογραφικής αφήγησης να εκσυγχρονίζεται ως δημιουργικός και παραγωγικός τομέας.

 • Γαλλικο Ινστιτούτο: Βήμα στον Jean-Pierre Siméon - Κύκλος «Λέξεις επί σκηνής» 3/10

  Πολιτισμός

  3.10.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos Φέτος το φθινόπωρο ο κύκλος «Λέξεις επί σκηνής» τιμά ποιητές και δραματουργούς, διοργανώνοντας δύο βραδιές. Η πρώτη θα έχει ως οικοδεσπότη τον Jean-Pierre Siméon , η δεύτερη είναι αφιερωμένη σε έναν λιγότερο γνωστό Picasso, τον συγγραφέα. Jean-Pierre Siméon Ποιητής, συγγραφέας, δραματουργός, κριτικός, ο Jean-Pierre Siméon είναι ένθερμος μαχητής του ποιητικού λόγου.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Πώς φαντάζομαι την πόλη του αύριο 28/9

  Πολιτισμός

  Η όγδοη συνάντηση του κύκλου είναι αφιερωμένη στις «έξυπνες πόλεις» Κύκλος | Η νεολαία που καινοτομεί 28.09.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG Οι όροι που προσδιορίζουν την έξυπνη πόλη είναι πολυάριθμοι: smart city, ψηφιακή πόλη, πράσινη πόλη, συνδεδεμένη πόλη, οικολογική πόλη, πόλη αειφόρου ανάπτυξης. Η έξυπνη πόλη είναι μια πόλη που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της πληροφόρησης και της επικοινωνίας για να βελτιώσει την ποιότητα.

 • «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο»: Παιδαγωγικό εργαστήριο με τον Bernard Friot

  Πολιτισμός

  Κύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο» 15.09.2017, 19.00' | Αίθουσα Gisèle Vivier – IFG Στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού λογοτεχνικού περίπατου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει στους καθηγητές γαλλικής γλώσσας ένα εργαστήρι αφιερωμένο στην πρακτική της ανάγνωσης και της δημιουργικής γραφής από τα πρώτα βήματα της εκμάθησης των γαλλικών. Ο Bernard Friot , εκπαιδευτικός, συγγραφέας και μεταφραστής παιδικής λογοτεχνίας.

 • Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017: οι καλύτερες φωτογραφίες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

  Πολιτισμός

  01-18.09.2017 | Café de l’IFG Για άλλη μία χρονιά, το Διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συγκέντρωσε πάνω από 3000 συμμετέχοντες και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν έργα εξαιρετικής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

 • Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017 Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή: 23 Σεπτεμβρίου 2017

  Πολιτισμός

  Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017 Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή 23 Σεπτεμβρίου 2017, 10:00 – 15:00 Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος www.imera-glosson.eu Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 το Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας.

 • Καλοκαιρινή Φιλανθρωπική Συναυλία Ορχήστρας Europalso 1 Ιουλίου 2017: Δείτε το πρόγραμμα!

  Πολιτισμός

  O Πρόεδρος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σας προσκαλούν με τους γονείς, τους μαθητές και τους φίλους σας να παρακολουθήσετε την καλοκαιρινή φιλανθρωπική συναυλία της Ορχήστρας Europalso στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Δ. Καλλιθέας την 1η Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Δαβάκη.

 • 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017.

  Πολιτισμός

  «5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017. Συναντήσεις στον ενδιάμεσο χώρο» Η Γιορτή της Πολυγλωσσίας διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης, τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) με την υποστήριξη φορέων και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι φετεινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26-27-28 Μαΐου.

 • IFA: Focus βιντεοπαιχνίδια

  Πολιτισμός

  Ένας καινούργιος κύκλος αφιερωμένος στην ανακάλυψη του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών Το παιχνίδι είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ως παιδιά, όλοι συνηθίζαμε να παίζουμε: το παιχνίδι διέπει όλους τους πολιτισμούς και αναπτύσσεται σε άπειρες μορφές. Ως φαντασιακή δραστηριότητα, δεν γίνεται να επιβληθεί. Και τα βινετοπαιχνίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Η πρακτική τους, ταυτόχρονα πολιτισμική και ψηφιακή είναι ευρύτατα διαδεδομένη.

 • Ο γαλλόγωνος κινηματογράφος έρχεται στο σχολείο

  Πολιτισμός

  Με την πλατφόρμα IF Cinéma και την νέα επιλογή γαλλόφωνων ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους που προτείνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Σεζόν γαλλόφωνου κινηματογράφου, ο κινηματογράφος μπαίνει στο σχολείο. Οι μαθητές και το ευρύ κοινό των Βορείων προαστίων την Αττικής απόλαυσαν 5 ημέρες δωρεάν προβολών ταινιών για μικρούς και μεγάλους που διοργάνωσαν τα Τμήματα γαλλικής γλώσσας της Σχολής Μωραϊτη.

 • Φεστιβάλ κόμικς 07-09.04.2017 Ελληνοαμερικανική Ένωση / IFG

  Πολιτισμός

  Comicdom Con Athens 2017 Φεστιβάλ κόμικς 07-09.04.2017 | Ελληνοαμερικανική Ένωση / IFG H Comicdom Press, που ιδρύθηκε το 2004, είναι μια εταιρεία που ασχολείται με τη διεθνή σκηνή των κόμικς. Από το 2006, σε συνεργασία με πολύ σημαντικούς εταίρους, διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ κόμικς. Συννεφάκια, παντού συννεφάκια To 2017, το φεστιβάλ θα βρεθεί και πάλι στην οδό Σίνα αφού ένα μέρος του θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 • ΠΣΚΙΚΞΓ: Χορωδία - Ορχήστρα Europalso - Success Story !

  Πολιτισμός

  Η όλη ιστορία και προσπάθεια ξεκίνησε από μία ιδέα του Δ.Σ. και του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. , του Γιώργου Ζηκόπουλου. Ανέθεσε λοιπόν την οργάνωση της χορωδίας και της ορχήστρας, σε δύο ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με τον χώρο του τραγουδιού , τον Γιάννη Τσόλκα, έναν εξαιρετικό μουσικό ο οποίος ανέλαβε την διεύθυνση της χορωδίας.

 • 18° Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

  Πολιτισμός

  Το Φεστιβάλ γιορτάζει τα 18α γενέθλιά του! 18 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Η 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας, που εκπροσωπείται φέτος από το Βέλγιο.

Back to Top