Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, για να λυθεί η μεταξύ τους παρεξήγηση.

Αφορμή αποτέλεσε η απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη η ΟΙΕΛΕ με αίτημα την απόσυρση τροπολογίας, η οποία, σύμφωνα με την ομοσπονδία, «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων και στην προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια δωρεάν παιδεία».

Η εν λόγω τροπολογία, την οποία, όπως η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει, ο κ. Μπαμπινιώτης έκανε δώρο στους σχολάρχες, περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Απαντώντας στην ΟΙΕΛΕ ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων αναφέρει ότι «ούτε οι απολύσεις απελευθερώνονται, αφού παραμένει ο ακραίος περιορισμός της μίας επιτρεπόμενης απόλυσης ανά σχολείο τον χρόνο, ούτε παύει ο έλεγχος της καταχρηστικότητας της απόλυσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε ως διευκρινιστική ρύθμιση του νόμου 3848/2010 και είχε καταρτιστεί πριν ο ίδιος αναλάβει υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, επισημαίνει ότι αφορά εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών. «Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση μαθητών και γονέων ειδικά όταν οι τελευταίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους, πλέον, να καλύψουν τις δαπάνες μόρφωσης των παιδιών τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται στα ιδιωτικά σχολεία νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως παράλληλα με την τροπολογία λύνονται τα προβλήματα σχετικά με την εισαγωγή τριτέκνων και πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


makthesPosted Image