Σεμινάριο και έκθεση βιβλίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012, 9:30 – 16:30

Hotel Capsis Astoria, Πλατεία Ελευθερίας , 712 01 Ηράκλειο

Γερμανικά

Τηλ.: +30 2810 343080-2


Στο εξωτερικό οι γερμανόφωνοι καλλιτέχνες και συνθέτες δεν είναι πλέον γνωστοί μόνο από την κλασική και τη σοβαρή μουσική. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται στην ποπ και ροκ μουσική όλο και πιο πολλοί γερμανόφωνοι καλλιτέχνες με γερμανικούς στίχους. Ακόμη και η χιπ χοπ, η ρέγγε και η ραπ μουσική δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς επηρεάζουν όλο και πιο πολύ τη γερμανική μουσική σκηνή.

Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να δώσουμε κίνητρο στους μαθητές και στις μαθήτριες μέσα από τη γερμανόφωνη μουσική, προσφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο πολλές δυνατότητες και ενισχύοντας τη διάθεσή τους για την εκμάθηση των Γερμανικών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές που τους αρέσει να χρησιμοποιούν τη μουσική στο μάθημά τους και που θέλουν να φέρουν τους μαθητές τους, μέσα από δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες, πιο κοντά στη γερμανική γλώσσα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν μια γενική εικόνα για τη σύγχρονη μουσική σκηνή, ενώ θα ασχοληθούν με πολλά μουσικά κομμάτια επιτυχημένων γερμανικών συγκροτημάτων.

Θα γνωρίσουν, επίσης, με αυτό τον τρόπο διάφορες δυνατότητες εφαρμογής στο μάθημα, ενώ κάποιες από αυτές θα τις δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Τα τραγούδια είναι προσαρμοσμένα σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και γλωσσικά επίπεδα.

Posted ImageΠρόγραμμα (στα Γερμανικά) [pdf 170 ΚΒ]