Οργισμένοι με τον πρίγκιπα Χάρι, νεότερο γιο του Καρόλου, είναι πολλοί Γερμανοί μαθητές, καθώς δεν τον καταλαβαίνουν όταν μιλά!

Η φωνή του πρίγκιπα Χάρι χρησιμοποιείται στη Γερμανία σε τεστ πιστοποίησης γνώσεων της αγγλικής γλώσσας. Η ομιλία του στο Λεσόθο της Αφρικής με θέμα το AIDS έχει συμπεριληφθεί στην εξέταση κατανόησης ακρόασης (listening).

Αλλά, δυστυχώς, οι μαθητές δεν είναι ευχαριστημένοι με το βαθύ ηχόχρωμα της φωνής του πρίγκιπα Χάρι. Στην πραγματικότητα, συγκεντρώθηκαν 43.000 υπογραφές μαθητών με αίτημα την αλλαγή της συγκεκριμένης εξέτασης, καθώς «δεν καταλαβαίνουν λέξη από τα όσα λέει ο πρίγκιπας», σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. Επίσης δυο συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών στήριξαν το αίτημα για ακύρωση της εξέτασης.

Διευθυντής σχολείου στο Ντίσελντορφ εξήγησε: «Μερικοί μαθητές αναστατώθηκαν, κάποιοι άρχισαν να κλαίνε, υπήρξε μεγάλη απογοήτευση». Ακόμη και οι καθηγητές δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέει ο πρίγκιπας, ανέφερε εκπαιδευτικός. «Δάσκαλοι, ακόμη και εκείνοι που έχουν μητρική γλώσσα την αγγλική, είχαν δυσκολία να κατανοήσουν το τεστ και να απαντήσουν στις ερωτήσεις» πρόσθεσε.