Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες του ΟΣΔΕΛ για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης αναπαραγωγής και πώλησης κλεψίτυπων αντιτύπων βιβλίων από φωτοτυπικά καταστήματα. Κλιμάκιο του ΟΣΔΕΛ με τη συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής έκαναν έφοδο σε φωτοτυπικό κατάστημα της οδού Σόλωνος την Πέμπτη 11-10-12, την ώρα που ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προχωρούσε στην αναπαραγωγή δύο κλεψίτυπων αντιτύπων βιβλίων.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος «επαγγελματίας» διατηρούσε στα ντουλάπια του 142 φωτοτυπημένα αντίτυπα κυκλοφορούντων βιβλίων, τα οποία και χρησιμοποιούσε για την ταχύτερη αναπαραγωγή και πώλησή τους. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα ακόμη πολύ ενημερωμένο παράνομο «βιβλιοπωλείο».

Ο ιδιοκτήτης του φωτοτυπικού καταστήματος συνελήφθη και εστάλη στον Εισαγγελέα, ο οποίος την Παρασκευή 12-10-12 τον παρέπεμψε στον Ανακριτή με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι η ζημία που υφίσταται συνολικά (συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, διακινητές) ο ήδη δοκιμαζόμενος χώρος του βιβλίου από αυτές τις πρακτικές είναι τεράστια.

Το φαινόμενο της παράνομης φωτοτύπησης θα εξαλειφθεί.

Η απόφαση του ΟΣΔΕΛ είναι ειλημμένη και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με όλες μας τις δυνάμεις.