Ενημέρωση από τον φοροτεχνικό της ΟΕΦΕ κύριο Νίκο Αυλωνίτη

1) Με το άρθρο 51 του νόμου 4223/13 επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις στην τήρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών , μεταξύ αυτών είναι και η πλήρης κατάργηση από 01/01/2014 της υποχρέωσης τήρησης ασφαλών πληροφοριών ( Μητρώο Μαθητών ). Παρά την κατάργηση του Μητρώου Μαθητών παρέχεται η δυνατότητα μη χρήσης φορολογικών ταμειακών μηχανών και Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων ( ΕΑΦΔΣΣ ) και επομένως εξακολουθούμε και μετά την 01/01/2014 να εκδίδουμε αθεώρητες αποδείξεις. Προς απόδειξη των συναλλαγών ΣΥΝΙΣΤΩ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ την συνέχιση τήρησης του Μητρώου Μαθητών με τους ίδιους όρους που μέχρι σήμερα τηρούσαμε . Στην περίπτωση που το θεωρημένο Μητρώο Μαθητών τελειώσει συνεχίζουμε την καταχώριση των Α.Π.Υ. σε νέο αθεώρητο Μητρώο Μαθητών.

2) Οι Συναλλαγές που πραγματοποιούμε με προμηθευτές μας ή για οποιαδήποτε δαπάνη αγοράς ή λήψης υπηρεσιών ( π.χ. ενοίκιο, λογαριασμούς κ.λ.π. ) αξίας 500,00 ευρώ και άνω θα πρέπει από 01/01/2014 να εξοφλούνται τμηματικά ή ολοκληρωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος , επιταγών ή πιστωτικών καρτών , σε καμία περίπτωση με μετρητά !!!!. Το όριο των 500,00 ευρώ ισχύει και για τους πελάτες μας που είναι επιτηδευματίες ( Τράπεζες , Ιδρύματα ) ενώ για τους ιδιώτες πελάτες ( γονείς κ.λ.π. ) το όριο παραμένει στα 1.500,00 ευρώ.

3) Με το άρθρο 14 του Νόμου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ κ.λ.π. » που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 17/12/2013 καταργείται η δυνατότητα της γνωστοποίησης αλλαγής ωραρίου εργαζομένου εντός 48 ωρών και επέρχεται υποχρέωση καταγραφής σε χρόνο προγενέστερο της αλλαγής αυτής σε Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών . Επομένως από την ημερομηνία δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. του ως άνω νόμου η αλλαγή ωραρίου εργαζομένου καθηγητή καταγράφετε στο Ειδικό Βιβλίο ΠΡΙΝ την ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ !!!

4) Επέρχονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο και τον χρόνο υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών.

5) ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία διότι επιφέρει σημαντικά πρόστιμα !!!


Για να κατεβάσετε το υπόδειγμα για το ειδικό βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών, κάντε κλικ ΕΔΩ