O ΠΡΟΕΔΡΟΣ PALSO ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

Έχω ήδη ενημερώσει το ΔΣ τι να περιμένουμε και ποια θέματα θα εκκρεμούν και χρήζουν συνδικαλιστικής επαγρύπνησης, όπως ποια πιστοποιητικά θα γίνονται αποδεκτά.

Είχα πει ότι ούτε οργανόγραμμα υπήρχε.

Καταγραφή νόμιμων διοικητικών αρμοδιοτήτων και σχέδιο υλοποίησης πέρα από το δικαίωμα να μας ζητούν τις συμβάσεις εργασίας και εφαρμογή του νόμου για την επάρκεια δεν υπάρχει.

Από τις συμβάσεις μόνο τα προσόντα διδασκαλίας ελέγχουν.

Για όλα τα άλλα (παρανομα , πιστοποποιητικα κτλ) χρειάζεται νόμος.

-Στο ΔΣ (τελη Μάρτη) ενημέρωσα ότι η υλοποίηση του οργανογραμματος εκκρεμούσε.

Όντως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο στις 10/04.

– Όπως θα διαβάσετε στον νομο, δικαίωμα ελέγχου για ύλη, πρόγραμμα, προσλήψεις και απολύσεις προσωπικού, εκπαιδευτικες περιόδους, αδειοδότηση ίδρυσης και λειτουργίας δεν αφορούν την Διεύθυνση αυτή. Υπάγονται στις αρμοδιότητές εοππεπ, Υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων και Οικονομικών. Υποχρέωση μας να κοινοποιούμε τις συμβάσεις εργασίας για να διαπιστώνεται η επάρκεια προσόντων του προσωπικού μας και μόνο, υπάρχει από τον νόμο του Αυγούστου του 2016

– Η αρμοδιότητα για χορήγηση επαρκειων συνίσταται στην απλή εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την επάρκεια.

– Η αρμοδιότητα για αναγνώριση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας απαιτεί εγρήγορση και υπάρχουν συναρμοδιότητες υπηρεσιών ( ΥΠΕΠΘ , ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ, ΕΟΠΠΕΠ , κτλ.) καθώς και αντίπαλοι ( σωματεία καθηγητών, κρατιστές) που έχουν εισηγηθεί αποκλεισμό μας .

Για τα παράνομα ΚΞΓ υπάρχει διαβεβαίωση από το Μαξίμου ( κάτι κάνουμε μάλλον) ότι θα λυθεί από τη νέα διεύθυνση. Απαιτείται όμως νόμος οπως εχουμε πει ( τουλάχιστον 10 έγγραφα).