Ενώ όλες οι εκκρεμότητες της Παιδείας για τη δεύτερη αξιολόγηση έχουν κλείσει, οι θεσμοί έχουν “κολλήσει” στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν χθες για το κείμενο της προσυμφωνίας, είναι “αγκάθι” η επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσής τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα εστιάζεται στον αριθμό ωρών απασχόλησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ανά εβδομάδα. Ο Νόμος Φίλη ορίζει πλήρες ωράριο με 25 ένσημα τις 21 ώρες. Κατά τις πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητάει εξίσωση του πλήρους ωραρίου τους με εκείνο των ιδιωτικών υπαλλήλων.

“Αυτοί οι άνθρωποι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, έχουν όλες αυτές τις υποχρεώσεις, όπως έχουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί” είπε ο Κ. Γαβρόγλου και θύμισε: “Πριν από έναν, ενάμιση χρόνο είχε γίνει μια ολόκληρη υπόθεση αν θα πληρώνουν ΦΠΑ τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια”. “Ή θα είναι ειδικές επιχειρήσεις και άρα οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν και τους αξιοπρεπείς όρους εργασίας, αλλά και την αυστηρή εποπτεία του κράτους, ή, αν δεν είναι, τότε πρέπει να έχουν και όλες τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων” τόνισε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να επανέλθει η συζήτηση για τη φορολόγηση των σχολαρχών.