Εικαστική έκθεση/ εγκατάσταση της εικαστικού Κωνσταντίνας Κατρακάζου και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων πάνω στην έννοια της "Απουσίας"....

Μια μακρά περίοδος φιλοσοφικών αναζητήσεων και έρευνας της διεπιστημονικής ομάδας των Φαίη Ζήκα, Λουίζα Καραπιδάκη, Κωνσταντίνα Κατρακάζου και Θανάση Χατζόπουλο, με θέμα την απουσία αποτέλεσε το σημείο έμπνευσης της εικαστικού Κωνσταντίνας Κατρακάζου, η οποία στην εικαστική της έκθεση, ψηλαφεί τις δυνατότητες να καταστήσει την ίδια την απουσία παρούσα.

Από τη ριζική μορφή απώλειας, το θάνατο, ο οποίος αποσιωπείται θεωρούμενος ταμπού, κάθε μορφή απουσίας στην εποχή μας τείνει να ακυρωθεί. Στην εικαστική εγκατάσταση, η καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας διαφορετικά εκφραστικά μέσα, διαπραγματεύεται εννοιολογικά την απουσία κυρίως από την πλευρά της έλλειψης επικοινωνίας και μας φέρνει αντιμέτωπους με μία άλλη διάσταση της έννοιας απουσία. Σημείο αναφοράς της είναι η αντιφατική έννοια του απόντος-παρόντος ανθρώπου.

Η έκθεση/ εγκατάσταση Απουσία θα πλαισιωθεί από ανοιχτή συζήτηση με θέμα την απουσία σε διάφορους τομείς, ποιητική βραδιά και ξενάγηση από την ίδια την καλλιτέχνη και την επιμελήτρια. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.

Χορηγός επικοινωνίας culturenow.gr

hau.gr