Πατέρας και κόρη για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπέζο και την κόρη του Ηρώ, οι οποίοι θα συμπρωταγωνιστήσουν από τις 30 Ιανουαρίου στην «Αντιγόνη» του Ανούιγ. Ο Γιάννης Μπέζος θα καθοδηγήσει σκηνοθετικά την κόρη του, απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έχουμε ήδη δει σε παραστάσεις του Εθνικού («Η μητέρα του σκύλου», «Σκηνοβάτες», «Ορέστης», σε ακόμη μια «Αντιγόνη» εκείνη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά που παρουσιάστηκε σε Λύκεια της χώρας), του ελεύθερου θεάτρου («Μια γιορτή στου Νουριάν»), αλλά και στο κινηματογραφικό «Γάλα».

Ο ίδιος θα κρατήσει το ρόλο του αυστηρού θείου της και άρχοντα της πόλης Κρέοντα και εκείνη το ρόλο της επαναστάτριας Αντιγόνης, στη μεταγραφή του πασίγνωστου σοφόκλειου μύθου από τον Ζαν Ανούιγ. Έργο που απαγορεύτηκε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του 1944, ενώ μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του γαλλικού θεάτρου.

Η παράσταση ανεβαίνει στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη» και σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη. Τον θίασο που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην τελική ευθεία των προβών, συμπληρώνουν οι: Γιάννης Στόλλας, Δημήτρης Κανέλλος, Ελένη Κούστα, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Κώστας Τραφαλής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχουν αναλάβει οι: Κέννυ ΜακΛέλλαν, τους φωτισμούς ο Γιάννης Δρακουλαράκος, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος.

Έλενα Γαλανοπούλου

http://tospirto.net