Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας εβδομάδας Γαλλοφωνίας, οι χορωδοί της γαλλόφωνης χορωδίας «cHoralia» και ο μουσικός διευθυντής τους...

Gil Gourdier Leroy σας προσκαλούν στην Συναυλία για την Γαλλοφωνία 2013.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 στις 9μμ στην Αίθουσα « Allatini – Dassault » του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Ειδόδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

17.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Νεχάμα) Εργαστήρια ευαισθητοποίησης στη γαλλική γλώσσα για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Προς μια ενεργητική Γαλλοφωνία σε έναν πολύγλωσσο κόσμο» Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι. Σε συνεργασία με την ομάδα έρευνας για την πολυγλωσσία της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

19.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ) Εναρκτήρια ομιλία των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κο ChristopheLeRigoleur. Ακολουθεί ανάγνωση ποίησης από την Μελίτα Τόκα-Καραχάλιου που πλαισιώνει μουσικά η ερμηνεύτρια Νατάσα Μάρε-Μουμτζίδου και το μουσικό της σχήμα.

21.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ) Συναυλία της γαλλόφωνης χορωδίας Choraliaτης Θεσσαλονίκης. Υπό τη διεύθυνση του Gil Gourdier-Leroy.


thestival.gr