Σταυρογιαννόπουλος Τάσος Πάτρα, 27-11-2012

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας


Υποβάθμιση διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και αρκετό καιρό έχω επισημάνει τη συνεχή υποβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία. Αυτή οφείλεται στην ανεπάρκεια κάλυψης των κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, καθώς και στην απίστευτη ταλαιπωρία και ανασφάλεια στην οποία περιήλθαν αρκετοί συνάδελφοι εξαιτίας της ακύρωσης των αποσπάσεών τους.

Ενώ βαδίζουμε στον τρίτο μήνα λειτουργίας των σχολείων, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας με αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των μαθητών, αλλά και την αυξανόμενη αμφιβολία για το κατά πόσο ορισμένοι μαθητές θα διδαχτούν φέτος τη βασική ξένη γλώσσα. Επιπλέον, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την Αγγλική Γλώσσα αντιμετωπίστηκαν φέτος-όπως και πέρσι- δυστυχώς ως εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας. Και αυτό γιατί, ενώ οι συνάδελφοί μας άλλων ειδικοτήτων έκαναν χρήση της απόσπασης που πήραν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αυτοί περίμεναν υπομονετικά δύο μήνες για να μετακινηθούν στις θέσεις που αποσπάστηκαν και τελικά είδαν σε αυτές τις θέσεις την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Όλα αυτά βέβαια κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, που προβλέπει πως ο διορισμός αναπληρωτών έπεται των αποσπάσεων μονίμων συναδέλφων σε εναπομείνουσες κενές θέσεις.

Επιπλέον, ο μικρός αριθμός πιστώσεων και η λογιστική λογική της Διοίκησης έστειλαν σε κάθε σχολείο 2 και 3 εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των απαιτούμενων ωρών, αφαίμαξαν όλες τις ώρες διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας από τα ολοήμερα προγράμματα και δημιούργησαν τεράστια αναστάτωση στη σύνταξη των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων.

Είναι φανερό πως η άμεση χορήγηση πιστώσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας (πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν για σχολεία ΕΑΕΠ) αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη, για να καλυφτούν οι κενές διδακτικές ώρες και να σταματήσει η διαρκής υποβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς


Τάσος Σταυρογιαννόπουλος