Ενημέρωση από Γ. Μιχαηλίδη

Αγαπητοί μου φίλοι λίγες ακόμη πληροφορίες για τις επαφές με το Υπουργείο.

Η συναίνεση ότι πρέπει τα συγκεκριμένα θέματα να επιλυθουν και η συμμετοχή μας σε επιτροπή για αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμο. Οι τρόποι επίλυσης μπορεί να κάψουν και χλωρα μαζί με τα ξερά.

Επίσης η συμμετοχή σε επιτροπές μπορεί πολλές φορές να είναι κατ' επιφασιν προσφέροντας το άλλοθι του διαλόγου. Ελπίζω πραγματικά να μην είναι έτσι παρόλο που οφείλω να θυμάμαι τις ανακριβεις δηλώσεις για προηγούμενη ύπαρξη διαλόγου και με λύπη να πω ότι η συνάντηση κατεστη δυνατή μετά από ασφυκτικη πίεση ενός μόνο βουλευτή, με δυσκολία.

Επίσης προσωπικά με στενοχωρησε το αίτημα να σταματήσουν να στέλνουν οι σύλλογοι έγγραφα με τα ίδια αιτήματα σχετικά με τον κλάδο, με ταυτόχρονη δήλωση ότι αυτά απλά τα πετούν! Στο παρελθόν από όλες τις προηγούμενες ηγεσιες τονιζοταν ότι η μαζική πίεση που αποδεικνυε το εύρος και τις διαστάσεις του κοινωνικού ενδιαφέροντος, ήταν χρήσιμη.

Επίσης σήμερα πληροφορηθηκα ότι το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν γίνει συζητήσεις για το θέμα της επαρκειας και ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και θα γίνουν ρυθμίσεις.

Ζήτησα να έχουμε συνάντηση με τα άτομα που θα εισηγηθουν στον υπουργό και υπήρξε αντίδραση που κάθε άλλο από πρόθεση για συνεργασία μου θυμίζει. Παρακαλώ θερμά να είμαστε σε εγρήγορση γιατί όπως είχα προειδοποιησει στο πρόσφατο παρελθόν είναι βέβαιο ότι το θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει.

Ενημερώστε και πιέστε τους τοπικούς βουλευτές και πειστε τους για τα δίκαια αιτήματα μας και για το αναφαιρετο δικαίωμα μας, μιας και είμαστε εμείς που προσφέρουμε στα μεγάλα λαϊκά στρώματα, να έχουμε λόγο σε ότι αφορά στην ζωή και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Και φυσικά δεν συμφωνούμε στο ότι απλά καλυπτουμε κενά της δημόσιας εκπαίδευσης (αναγκαίο κακό). Καλούς αγώνες