Μια «festa» λαμπερή, συγκινητική και γεμάτη εκπλήξεις, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια ιταλική γιορτή!

Με την προβολή της καθηλωτικής ταινίας «Appartamento ad Atene» (Διαμέρισμα στην Αθήνα) του Ρουτζέρο Ντιπάολα, και την παρουσία πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων από το καλλιτεχνικό χώρο, ανάμεσά τους και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, άνοιξαν οι πύλες της πρώτης επίσημης διοργάνωσης «Tutto Italia: Cinema e Cultura».

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ ιταλικής κουλτούρας «Tutto Italia», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ, ανάμεσα σε γλυκές μελωδίες μεσογειακής προέλευσης από το ελληνικό συγκρότημα Carousel και ένα ευχάριστο πρώτο κέρασμα από την Disaronno.

Τους προσκεκλημένους της βραδιάς καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πέτρος Αντωνιάδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης και η κα Francesca Chiesa, εκπρόσωπος του ιταλικού μορφωτικού ινστιτούτου, εξηγώντας τις προθέσεις αυτής της διοργάνωσης για την επανασύσταση της φθαρμένης πολιτιστικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας οι συντελεστές του Φεστιβάλ υποδέχθηκαν τους καλεσμένους στο bar Shakespeare της πλατείας Καρύτση. Εκεί οι φίλοι του ιταλικού σινεμά μοιράστηκαν εμπειρίες και εντυπώσεις από την πρεμιέρα υπό τους ήχους και πάλι του συγκροτήματος, Carousel.

Στο εναρκτήριο κάλεσμα της «φέστας» παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χάρης Ρώμας, Στέλιος Μάϊνας, Δήμητρα Ματσούκα, Σταύρος Ζαλμάς, Λήδα Ματσάγγου, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Φαλελάκης, Αννα Χατζησοφιά, Νίκος Ζερβός, Σπύρος Μπιμπίλας, εκπρόσωποι της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Ιταλός πρόξενος της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ελληνοϊταλικού εμπορικού επιμελητηρίου κ.ά.

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα σε σχετικά μεγάλη ανάλυση θα βρείτε εδώ:

http://tuttoitaliagr...-italia_20.html

xenesglosses.eu