Τα συγχαρητήρια του και τις ευχαριστίες τους στα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας, που θα εορτάσουν την ερχόμενη Παρασκευή, με δράσεις τους, την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Κουίκ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια και ευχαριστίες. Τα Ελληνικά Σχολεία της Αλεξάνδρειας θα εορτάσουν με σημαντικές δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, τιμώντας και τον Διονύσιο Σολωμό».

Επίσης, με νεώτερη ανάρτησή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα «Νόστος» στην Αλεξάνδρεια και η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στην Αθήνα για θέματα Διασποράς μετατίθενται για μετά το Πάσχα λόγω των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η Αιγύπτια υπουργός Διασποράς Ναμπίλα Μάκραμ, του εξήγησε ότι η αναβολή είναι αναγκαία, λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην πατρίδα της στα τέλη του επόμενου μήνα.

Στη συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης του κ. Κουίκ με τον Κύπριο ομόλογό του, Φώτη Φωτίου, έκριναν ότι θα πρέπει να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για θέματα Διασποράς, που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο κ. Κουίκ, η Αιγύπτια υπουργός συμφώνησε απόλυτα.