Γαλλικά

 • Εξετάσεις SORBONNE Μαΐου 2023 - ΟΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε

  Γαλλικά

  Δείτε την πρόσκλησή σας για τις εξετάσεις SORBONNE – Μαΐου 2023 , στην πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος: Για το Sorbonne : examens.ifg.gr/convocations/sorbonne Για να συμβουλευθείτε και να εκτυπώσετε την πρόσκλησή σας παρακαλούμε όπως πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας και το επώνυμο, ή επώνυμο, όνομα και το ΕΤΟΣ (μόνο) γεννήσεώς σας. Τα κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς και τα σχολεία.

 • Οδηγίες για τις εξετάσεις DELF – DALF – SORBONNE Δεκεμβρίου 2022

  Γαλλικά

  Οδηγίες για τις εξετάσεις DELF – DALF – SORBONNE Δεκεμβρίου 2022 1. Παρουσιάζεστε στο εξεταστικό κέντρο με την πρόσκλησή σας και την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. 2. Στις εξετάσεις απαγορεύεται η ενεργοποίηση κινητού τηλεφώνου, smart watch, ταμπλέτας. 3. Ο υποψήφιος γράφει μόνο με στυλό διαρκείας μαύρου ή μπλε χρώματος. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε διορθωτικού: για τυχόν διόρθωση, απλά διαγράφεται από τον υποψήφιο ό,τι θέλει να διορθώσει.

 • Οδηγίες εξετάσεων Sorbonne B2 - C1-C2 εξ' αποστάσεως

  Γαλλικά

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ SORBONNE B2-C1-C2 ΕΞ'ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ Χρησιμοποιείτε μόνο υπολογιστή (όχι κινητό ή ταμπλέτα) και φοράτε υποχρεωτικά ακουστικά. Χρησιμοποιείτε μόνο την δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση και όχι εκείνη του καθηγητή σας ή του Σχολείου / Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Εάν δεν έχετε καταχωρήσει, σύμφωνα με την επισήμανση που υπάρχει στην διαδικασία εγγραφής, την προσωπική ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

 • Οδηγίες για την προφορική διαδικτυακή εξέταση των υποψηφίων SORBONNE B2-C1-C2

  Γαλλικά

  Oδηγίες για την προφορική σας εξέταση (για τα διπλώματα Sorbonne B2-C1-C2) η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά και παρακαλούμε να τις διαβάσετε με προσοχή. Μην παραλείψετε την ημέρα της εξέτασης, να συνδεθείτε 10 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη στην πρόσκλησή σας ώρα, καθώς και να έχετε ήδη γράψει με λατινικούς χαρακτήρες πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομά σας, όπως αυτά αναγράφονται στην ταυτότητά σας.

 • Η Γαλλική πρώτη σε προτίμηση ξένη γλώσσα μετά την Αγγλική

  Γαλλικά

  La réponse de l'AMOPA-HELLAS à l'article de Kathimerini, car le français sera toujours la première langue choisie par les Grecs! Η Γαλλική γλώσσα παραμένει διαχρονικά η πρώτη σε προτίμηση ξένη γλώσσα μετά την Αγγλική η οποία είναι υποχρεωτική. Κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου στο σύνολο των δύο βαθμίδων 52,30% των.

 • Οδηγίες για τις εξετάσεις DELF – DALF SORBONNE Μαΐου 2022

  Γαλλικά

  Οδηγίες για τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις DELF – DALF καθώς και τις γραπτές εξετάσεις SORBONNE Μαΐου 2022 1. Η έλευση στο εξεταστικό κέντρο των υποψηφίων γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, rapid test, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 2. Τα τεστ για τους μη εμβολιασμένους πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον μία μέρα πριν από την πρώτη τους εξέταση, προφορική ή γραπτή.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Ενημέρωση για εξετάσεις Μαΐου – Ιουνίου 2021

  Γαλλικά

  Ενημέρωση του Γαλλικού Ινστιτούτου για εξετάσεις Μαΐου – Ιουνίου 2021 Α. Έχοντας διεξάγει όλες τις εξετάσεις Sorbonneκαι DALF που εκκρεμούσαν προσπαθήσαμε στα μέτρα του δυνατού, λόγω πανδημίας, να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα εξετάσεων (αλλαγές ωρών σε προφορικές εξετάσεις, μεταφορές εξετάστρων κλπ). Η επιλογή των ημερομηνιών εξαρτάτο πάντοτε από την άδεια που λαμβάναμε από το αρμόδιο Υπουργείο.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις DELF-DALF, SORBONNE

  Γαλλικά

  Σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο, οι εξετάσεις DELF περιόδου Δεκεμβρίου 2020 οι οποίες δεν διεξήχθησαν λόγω πανδημίας, θα διεξαχθούν στις 14-15 Μαΐου 2021 (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα) Οι γραπτές εξετάσεις DELF-DALF-SORBONNE Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν στις 25-26 Ιουνίου. Σημείωση Την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 μπορούν να κάνουν εγγραφές μέσω πλατφόρμας όσοι δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Μεταφορά εξεταστικής Δεκεμβρίου 2020

  Γαλλικά

  Αγαπητοί υποψήφιοι στις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2020, Συνέχεια της πρώτης επιστολής μας για μετακίνηση της εξεταστικής στις 14-20 Δεκεμβρίου, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλουμε για δεύτερη φορά την εξεταστική περίοδο έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που προέκυψαν. Δεν θα επιθυμούσαμε κατ’ ουδένα λόγο να οργανώσουμε μία εξεταστική η οποία θα στερούσε από κάποιους την δυνατότητα μετακίνησης στα εξεταστικά κέντρα ανά τη χώρα.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Μετάθεση εξετάσεων Δεκεμβρίου 2020 (ΝΕΕΣ ημερομηνίες)

  Γαλλικά

  Αγαπητοί υποψήφιοι στις εξετάσεις DELF-DALF-SORBONNE, Σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2020, υποσχεθήκαμε την ανάρτηση των προσκλήσεων για τις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2020. Ελλείψει όμως ενημέρωσης για τις προοπτικές μετακινήσεων από τη 2α Δεκεμβρίου που ξεκινούσαν οι προφορικές εξετάσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταθέσουμε το πρόγραμμά μας ως ακολούθως: Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

 • Γαλλικό Ιστιτούτο: Διευκρινήσεις για τις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2020

  Γαλλικά

  Οι εξετάσεις DELF-DALF-SORBONNE οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για το μήνα Δεκέμβριο παραμένουν ως έχουν προγραμματισθεί εκτός εάν ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης. Τα εξεταστικά κέντρα της επαρχίας (πλην Αθηνών) θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και οι ατομικές προσκλήσεις θα μπορούν να εκτυπώνονται από τους υποψηφίους από τις 20 Νοεμβρίου.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Αποτελέσματα Ιουνίου 2020

  Γαλλικά

  Τα αποτελέσματα DELF / DALF και SORBONNE B1 θα αναρτηθούν την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος www.ifa.gr ή www.ift.gr Όπως ήδη γνωρίζετε πρέπει όπου και να ευρίσκεστε να έχετε τον δωδεκαψήφιο κωδικό μαζί σας διαφορετικά δεν μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε αποτελέσματα και απόδειξη πληρωμής. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο δωδεκαψήφιος κωδικός αναγράφεται: I. Στην ατομική πρόσκληση του υποψηφίου II.

 • Γαλλικό Ινστιτούτο: Οδηγίες για τους εξεταζόμενους - Convocations Ιούνιος 2020

  Γαλλικά

  Γαλλικό Ινστιτούτο: Αγαπητοί υποψήφιοι στις εξετάσεις DELF / DALF / SORBONNE, Η τελευταία επικοινωνία μας ήταν στις 4 παρελθόντος Μαΐου με την οποία σας ενημερώναμε για την διεξαγωγή των Εξετάσεων και τα ληφθέντα μέτρα για την παρουσία σας σ’ αυτές. Έκτοτε κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά εμείς όπως σας υποσχεθήκαμε κρατήσαμε τους όρους απόστασης όπως θα διαπιστώσετε την ημέρα που θα παρακαθήσετε στις εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος.

Back to Top