Κολλέγια - ΙΕΚ

 • 5.000 υποτροφίες για τους μη έχοντες από την ΟΕΦΕ

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕ Y ΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ: ΣΟΛΩΝΟΣ 142 ΤΚ 10677 ΤΗΛ: 210-3829122 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Β. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 28 ΤΚ 54624 ΤΗΛ: 2310-225604 Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2015 Οι φροντιστές στηρίζουν τους μη έχοντες 5.000 υποτροφίες για τα παιδιά στα φροντιστήρια «Στηρίζουμε τους μη έχοντες, συμμετέχουμε στον εθνικό διάλογο για την παιδεία».

 • Υποτροφίες από την Βρετανική Σχολή Αθηνών 2015-2016

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Σε πτυχιούχους ελληνικής ή κυπριακής υπηκοότητας θα δοθούν υποτροφίες από την Βρετανική Σχολή Αθηνών που θα καλύπτουν τα έξοδα σύντομων επισκέψεων στη Μ. Βρετανία για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μελέτης ή έρευνας σε τομείς όπως: ελληνική και κυπριακή αρχαιολογία, τέχνη, ιστορία, γλώσσα, φιλολογία, θρησκεία, φιλοσοφία, εθνολογία, ανθρωπολογία, γεωγραφία, καθώς και η εφαρμογή των θετικών επιστημών για τη μελέτη οποιουδήποτε από τα παραπάνω θέματα.

 • Αναγνώριση των πτυχίων εξωτερικού και των κολεγίων

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Η εισαγωγή σε ένα τμήμα των ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν αποτελεί μονόδρομο για τους μαθητές. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να σπουδάσουν σε μια χώρα του εξωτερικού. Η Ελλάδα έχει παράδοση στην «εξαγωγή» φοιτητών καθώς εδώ και χρόνια διατηρείται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση το 5,7% των ελλήνων φοιτητών σπουδάζει στο >>>>>. εξωτερικό, ποσοστό που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη δεκάδα.

 • Το ΣτΕ αναχαίτισε τη μαζική «εισβολή» στην Ελλάδα ξένων Πανεπιστημίων

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ τού ΣτΕ προς ξένα Πανεπιστήμια Αυτόν τον χρόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αναχαίτισε τη μαζική «εισβολή» στην Ελλάδα ξένων Πανεπιστημίων: Με την 692/2013 απόφαση της Ολομελείας του,(1) το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές ελληνικών κολλεγίων κατά της Υπουργικής Αποφάσεως που υποχρεώνει κάθε κολλέγιο αφενός να καταθέσει εγγυητική επιστολή € 500.000 στο Ελληνικό Δημόσιο και αφετέρου να προσλαμβάνει καθηγητές μόνο από το μητρώο.

 • Aναγνώριση πτυχίων Kολλεγίων Δικαιολογητικά

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Ανακοινώθηκε απ το υπουργείο Παιδείας η «λίστα» δικαιολογητικών για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας καθώς και το σχέδιο της σχετικής αίτησης .Ειδικότερα τα δικαιολογητικά είναι τα εξής: 1. Έντυπο αίτησης για την «Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας» από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα υπόδειγμα. 2. Απόδειξη ιθαγένειας (αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου). 3. Τίτλος ανώτατης εκπαίδευσης. 4.

 • Ο υπουργός παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, κολλέγια

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 7211/14-2-2013, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ελληνικών Κολεγίων, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Στο άρθρο 1 του Π.Δ. 38/2010 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

 • Αναγνώριση πτυχίου για αποφοίτους κολεγίων - ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων τους μπορούν να διεκδικήσουν πλέον οι απόφοιτοι των κολεγίων καταθέτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι απόφοιτοι κολεγίων προκειμένου να αποκτήσουν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι τα εξής: Έντυπο αίτησης για την «Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας» από το.

 • ΠΟΣΔΕΠ: Σχετικά με τη λειτουργία των παράνομων ιδιωτικών πανεπιστημίων

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  30 Νοεμβρίου 2012 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Θέμα : Η θέση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ για το χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης & κατάρτισης και την παράνομη λειτουργία δήθεν «ιδιωτικών πανεπιστημίων» . Το Προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την αγανάκτησή του για τις αυθαίρετες και άκρως αντισυνταγματικές ενέργειες της Πολιτείας και ειδικά του Υπουργού Παιδείας στο θέμα της αναγνώρισης των διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της.

 • Τι θα ισχύσει με τα πτυχία και τους τίτλους σπουδών

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Τι θα ισχύσει με τα πτυχία και τους τίτλους σπουδών Τα πτυχία και οι τίτλοι σπουδών οδηγούν είτε σε ακαδημαϊκή αναγνώριση είτε σε αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων είτε και στα δύο. Στην ελληνική επικράτεια μόνον τα Ελληνικά Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια & ΤΕΙ) παρέχουν στους αποφοίτους τους ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματικά προσόντα με την λήψη του πτυχίου τους.

 • Tι προβλέπει το Μνημόνιο για τα κολλέγια

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  esos.gr Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΗ ΣΕΛ 5693) ορίζει για τα Κολλέγια: α. Τα Κολλέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

 • Προβλέπεται στο Μνημόνιο 3: Ισότιμα τα πτυχία κολλεγίων εντός ΕΕ με τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ!

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Αφορά τους απόφοιτους των ελληνικών κολλεγίων που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια - Οι απόφοιτοι αυτοί θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ - Θα μπορούν να εγγράφονται σε επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια Τα πάντα ανατρέπονται με διάταξη - βόμβα που περιέχεται στο Μνημόνιο 3. Με την διάταξη αυτή αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες που παρέχονται στα ελληνικά κολλέγια τα οποία.

 • Χρονιά-πρόκληση για τα κολέγια Νέες επενδύσεις με το βλέμμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Μειωμένη κατά 10% είναι εφέτος η κίνηση των εγγραφών στα κολέγια ή Κέντρα Μεταλυκειακών Σπουδών (το υπουργείο Παιδείας αλλάζει συχνά το όνομά τους) που λειτουργούν στη χώρα. Οι εκπρόσωποι των κολεγίων αποδίδουν την πτώση κυρίως στην αυξανόμενη δυσκολία των οικογενειών να πληρώσουν ακόμη και τα μειωμένα δίδακτρά τους. Ωστόσο «αναμένουμε ότι αυτή η μείωση θα αναστραφεί εντός των επομένων ημερών μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών.

 • Κολέγια: Ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση πτυχίων

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Δημήτρης Χρυσικόπουλος Νέο σκηνικό για το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων που παρέχονται σε Έλληνες φοιτητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τα οποία συνεργάζονται μέσω συμφωνιών δικαιόχρησης (franchising) με ελληνικά κολέγια δημιουργεί η τροποποίηση που έγινε στο νόμο του 2008 για τη λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών στις αρχές του Αυγούστου. Η σχετική τροπολογία.

 • Μείωση 15% με 20% στα δίδακτρα κολεγίων

  Κολλέγια - ΙΕΚ

  Η κρίση έχει μειώσει το ενδιαφέρον των αποφοίτων λυκείου Του Αποστολου Λακασα «Ψαλίδι» 15% με 20% στα δίδακτρά τους βάζουν τα κολέγια. Η οξύτατη οικονομική κρίση στη χώρα έχει μειώσει το ενδιαφέρον των αποφοίτων λυκείου για σπουδές στα κολέγια, τα οποία πιέζονται και από το κύμα φυγής νέων στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την άμεση εφαρμογή του νόμου για την αναγνώριση των πτυχίων των.

Back to Top