Εκπαιδευτικά Άρθρα

 • Γαλλικό Ινστιστούτο: Αποτελέσματα DELF DALF Δεκεμβρίου 2021

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Από σήμερα μπορείτε να συμβουλεύεστε τα αποτελέσματα εξετάσεων DELF-DALF μέσω της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος http://www.ifg.gr/fr/ και Θεσσαλονίκης https://www.ift.gr/fr/ : (ιδέ αντίστοιχες ιστοσελίδες). Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την ημέρα που κάνατε την εγγραφή σας (κανονισμός εξετάσεων), τα αποτελέσματα αναρτώνται βάσει κωδικού υποψηφίου και επωνύμου ή μέσω κέντρου εγγραφής.

 • Βουλή: Ερώτηση για τα πτυχία γλωσσομάθειας με εξετάσεις σε διαφορετικό αριθμό δεξιοτήτων

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την παροχή ισότιμων πτυχίων γλωσσομάθειας μέσω εξετάσεων σε διαφορετικό αριθμό δεξιοτήτων. Η ερώτηση «Παροχή ισότιμων πτυχίων γλωσσομάθειας μέσω εξετάσεων σε διαφορετικό αριθμό δεξιοτήτων». Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν: ​​Η πιστοποίηση γλωσσομάθειας στη χώρα μας διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 13 του Νόμου 3149/2003 και από το Π.Δ 146/2007 σε συνδυασμό με το.

 • Φροντιστήρια - Κέντρα ξένων γλωσσών: Πώς γίνεται η ανανέωση αδειών

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Σχετικά με τις ήδη υποβληθείσες έως 30.08.2019 στον ΕΟΠΠΕΠ αιτήσεις περί ανανεώσεων αδειών διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, βάσει της περ.1 της υποπαρ.Θ 12 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α 222), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, απαιτείται να επικαιροποιηθούν και προσκομισθούν εκ νέου αναφέρει η απόφαση.

 • Αλλαγές στα φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Τι ισχύει για ανανέωση αδειών

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Επιτάχυνση και ευελιξία στις διαδικασίες για την έναρξη δραστηριότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας με νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή. Ελπίδα Οικονομίδη Αλλαγές στην αδειοδότηση και την ίδρυση των δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης προχωράει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του νομοσχεδίου επιχειρείται η απλοποίηση των διαδικασιών και ο περιορισμός της.

 • Europalso: Φορολογικές Υποχρεώσεις Νοεμβρίου 2021

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Έως 30/11 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Σεπτεμβρίου Έως 30/11 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Σεπτεμβρίου Έως 30/11 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ.

 • NEO ΦΕΚ για τα μέτρα σε σχολεία, φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ΑΕΙ

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Τι ορίζει το ΦΕΚ για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Κολλέγια , Φροντιστήρια και ΚΞΓ - Τα ΝΕΑ μέτρα θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00. Άρθρο 1 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας.

 • Φροντιστήρια – Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Παράταση στην ανανέωση των αδειών διδασκαλίας

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  To υπουργείο παιδείας , δημοσίευσε σε εγκύκλιο την απόφαση του για παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην υποβολή δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών διδασκαλίας. H απόφαση Δια της παρούσης, σας ενημερώνουμε ότι η ισχύς των αδειών διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που υπεβλήθησαν για ανανέωση στον ΕΟΠΠΕΠ μέχρι τις 30.08.2019 και λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται για τρεις (3) μήνες , ήτοι έως τις 30.11.2021.

 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Τα μέτρα για τις εξετάσεις

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που δημοσίευσε το υπουργείο παιδείας, θα ισχύουν έκτακτα μέτρα στις εξετάσεις. Τα μέτρα Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας τα μέτρα που θα ισχύουν θα είναι τα εξής: Σε συνέχεια της έκδοσης της υπό στοιχεία 49605/Α5/29-4-2021 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Προκήρυξη διεξαγωγής εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α΄ εξεταστικής περιόδου 2021 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών.

 • Υπουργείο παιδείας: Παράταση επικαιροποίησης αδειών Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Η παράταση όπως αναφέρει το υπουργείο παιδείας κρίνεται σκόπιμη ώστε να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι λόγω των δυσκολιών. H προθεσμία υποβολής της κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, που απαιτούνται για την αναγγελία επικαιροποίησης των αδειών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 (Α ́ 222), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παρατείνεται, ειδικά για το έτος 2021, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021.

 • Οδηγίες προς τους υποψηφίους εξετάσεων SORBONNE B2-C1-C2 εξ αποστάσεως

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Μην παραλείψετε την ημέρα της εξέτασης, να συνδεθείτε 5 λεπτά νω ρίτερα από την αναγραφόμενη στην πρόσκλησή σας ώρα, καθώς και να έχετε ήδη γράψει με λατινικούς χαρακτήρες πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομά σας, όπως αυτά αναγράφονται στην ταυτότητά σας. Χρησιμοποιείτε μόνο υπολογιστή (όχι κινητό ή ταμπλέτα) και φοράτε υποχρεωτικά ακουστικά. 2. Χρησιμοποιείτε μόνο την δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση και όχι εκείνη του καθηγητή σας ή του Σχολείου.

Back to Top