Εκπαιδευτικά Άρθρα

 • Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα στα Αγγλικά ΕΔΩ

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Πανελλήνιες 2024 - Ξεκίνησε η εξέταση των ειδικών μαθημάτων με τα Αγγλικά - Θα συνεχιστούν με τα Γερμανικά (Τετάρτη 19 Ιουνίου). Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στο Ελεύθερο (Πέμπτη 20 Ιουνίου) και το Γραμμικό Σχέδιο (Παρασκευή 21 Ιουνίου). Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΑΓΓΛΙΚΑ" πατήστε εδώ Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» (Σάββατο 22 Ιουνίου).

 • ReLearning with Express Publishing: Mια διαδραστική σειρά σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα!

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Ως δάσκαλοι, είμαστε, εκ των πραγμάτων, αιώνιοι μαθητές! Η φετινή σειρά σεμιναρίων της Εxpress Publishing εστιάζει στη δυνατότητα μας να μαθαίνουμε δια βίου, να χρησιμοποιούμε νέα εργαλεία και να αξιοποιούμε ανανεωμένα πλαίσια μάθησης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας και πρόκειται να ταξιδέψουν σε 28 πόλεις—ίσως και στη δική σας!.

 • DigiVerse: μια ψηφιακή εργαλειοθήκη για την εκμάθηση Αγγλικών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Σε αυτό το άρθρο, εξερευνούμε τα ενημερωμένα ψηφιακά μας εργαλεία και εξετάζουμε τους τρόπους που αυτά προσφέρουν μια πλούσια και εξατομικευμένη εμπειρία σε μαθητές και μαθήτριες όλων των επιπέδων. Μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του DigiVerse, η μάθηση γίνεται πιο μαθητοκεντρική από ποτέ και προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες διαδραστικές δραστηριότητες, προσωποποιημένο περιεχόμενο και κίνητρα για σταθερή βελτίωση.

 • EUROPALSO ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Έως 30/11/2023 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.) του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας) το μήνα Σεπτέμβριο 2023. Έως 30/11/2023 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.) της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

 • TEAM, Διαμεσολάβηση και CLIL: Aς εμπλουτίσουμε το μάθημα Αγγλικών!

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Απομνημόνευση, ασκήσεις, φωτοτυπίες, και ξανά από την αρχή! Σας θυμίζει κάτι; Μέχρι πρόσφατα, τα μαθήματα ξένων γλωσσών περιλάμβαναν πολύ κόπο, αρκετή παπαγαλία και χλιαρή επιβράβευση, αφού παρά τις εντατικές προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών, πολλοί μαθητές δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

 • Διεθνές Συνέδριο EdYOUfest, 28-31/8 – Κολλέγιο Αθηνών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Δωρεάν συμμετοχή μέσω Συνδέσμου Συνάδελφοι, Το EdYOUfest, ένα διεθνές εκπαιδευτικό φεστιβάλ για όσους διδάσκουν την αγγλική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, φιλοξενείται φέτος στη χώρα μας! Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον κλάδο μας που έχει σχεδιαστεί για να μεταλαμπαδεύσει νέες ιδέες, εμπειρίες διδακτικής και μεθοδολογίας, και τεχνογνωσία. Το Europalso είναι δίπλα σε αυτήν την εκπαιδευτική εκδήλωση, προς όφελος των Συναδέλφων μας.

 • Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ξένη γλώσσα; Αναλυτικά στοιχεία

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες γνωρίζουν ξένες γλώσσες, και κυρίως αγγλικά. Αναλυτικότερα, μόνο ο ένας στους τρεις δεν ξέρει κάποια, αλλά το ποσοστό αποδίδεται στους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι έφηβοι στην Ελλάδα κάνουν αγώνα δρόμου να «ξεμπερδεύουν» με τα πτυχία των ξένων γλωσσών έως τη Β΄ Λυκείου και την έναρξη της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 • EUROPALSO - Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2, C2 Α’ κύκλος – Παράταση προθεσμίας, έως 14/3

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  (Πατήστε εδώ) και δηλώστε συμμετοχή! Τα δώρα των νικητών του Α’ κύκλου είναι επιταγές – voucher για αγορά προϊόντων τεχνολογίας και πιστοποιητικά συμμετοχής για όλους τους διαγωνιζόμενους. Δώρα Β2 1ος νικητής, voucher €200 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας Δώρα C 2 1ος νικητής, voucher €200 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του εξεταστικού φορέα ESB και εορτάζοντας την 15 ετή συνεργασία.

 • Εορτασμός ευρωπαικής ημέρας γλωσσών 2022

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ( https://edl.ecml.at/ ) στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Το 2021 συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe).

 • Ποιές γλώσσες που θα κυριαρχήσουν στον πλανήτη τα επόμενα 30 χρόνια;

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Σε περίπου 30 χρόνια από τώρα, οι γλώσσες του μέλλοντος που θα μιλιούνται θα είναι μόνο οι κύριες γλώσσες που κυριαρχούν ήδη σήμερα. Οι εταιρείες και οι οργανισμοί δεν περιορίζονται πλέον στο να δραστηριοποιούνται εντός των ορίων των χωρών που ιδρύθηκαν, καθώς η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε ένα παγκόσμιο «χωριό» όπου συνεργάζονται διαφορετικές χώρες, πολιτισμοί και εθνικότητες.

 • Express Publishing Seminars around Greece

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Express Publishing Seminars around Greece FLIPPED LEARNING: FLIPPING THE EFL CLASSROOM ASSESSING WRITING AT B2 LEVEL UNLOCK FLEXIBILITY IN THE EFL CLASSROOM WITH THE EXPRESS DIGIBOOKS LMS PLATFORM FLIPPED LEARNING: FLIPPING THE EFL CLASSROOM Flipped learning is an innovative and effective pedagogical approach for the modern EFL classroom, as it creates numerous opportunities for active engagement.

Back to Top