Εκπαιδευτικά Άρθρα

 • Διεθνές Συνέδριο EdYOUfest, 28-31/8 – Κολλέγιο Αθηνών

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Δωρεάν συμμετοχή μέσω Συνδέσμου Συνάδελφοι, Το EdYOUfest, ένα διεθνές εκπαιδευτικό φεστιβάλ για όσους διδάσκουν την αγγλική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, φιλοξενείται φέτος στη χώρα μας! Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον κλάδο μας που έχει σχεδιαστεί για να μεταλαμπαδεύσει νέες ιδέες, εμπειρίες διδακτικής και μεθοδολογίας, και τεχνογνωσία. Το Europalso είναι δίπλα σε αυτήν την εκπαιδευτική εκδήλωση, προς όφελος των Συναδέλφων μας.

 • Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ξένη γλώσσα; Αναλυτικά στοιχεία

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες γνωρίζουν ξένες γλώσσες, και κυρίως αγγλικά. Αναλυτικότερα, μόνο ο ένας στους τρεις δεν ξέρει κάποια, αλλά το ποσοστό αποδίδεται στους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι έφηβοι στην Ελλάδα κάνουν αγώνα δρόμου να «ξεμπερδεύουν» με τα πτυχία των ξένων γλωσσών έως τη Β΄ Λυκείου και την έναρξη της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 • EUROPALSO - Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2, C2 Α’ κύκλος – Παράταση προθεσμίας, έως 14/3

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  (Πατήστε εδώ) και δηλώστε συμμετοχή! Τα δώρα των νικητών του Α’ κύκλου είναι επιταγές – voucher για αγορά προϊόντων τεχνολογίας και πιστοποιητικά συμμετοχής για όλους τους διαγωνιζόμενους. Δώρα Β2 1ος νικητής, voucher €200 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας Δώρα C 2 1ος νικητής, voucher €200 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του εξεταστικού φορέα ESB και εορτάζοντας την 15 ετή συνεργασία.

 • Εορτασμός ευρωπαικής ημέρας γλωσσών 2022

  Κοινωνία - Νέοι - Παιδί

  Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ( https://edl.ecml.at/ ) στις 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Το 2021 συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe).

 • Ποιές γλώσσες που θα κυριαρχήσουν στον πλανήτη τα επόμενα 30 χρόνια;

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Σε περίπου 30 χρόνια από τώρα, οι γλώσσες του μέλλοντος που θα μιλιούνται θα είναι μόνο οι κύριες γλώσσες που κυριαρχούν ήδη σήμερα. Οι εταιρείες και οι οργανισμοί δεν περιορίζονται πλέον στο να δραστηριοποιούνται εντός των ορίων των χωρών που ιδρύθηκαν, καθώς η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε ένα παγκόσμιο «χωριό» όπου συνεργάζονται διαφορετικές χώρες, πολιτισμοί και εθνικότητες.

 • Express Publishing Seminars around Greece

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Express Publishing Seminars around Greece FLIPPED LEARNING: FLIPPING THE EFL CLASSROOM ASSESSING WRITING AT B2 LEVEL UNLOCK FLEXIBILITY IN THE EFL CLASSROOM WITH THE EXPRESS DIGIBOOKS LMS PLATFORM FLIPPED LEARNING: FLIPPING THE EFL CLASSROOM Flipped learning is an innovative and effective pedagogical approach for the modern EFL classroom, as it creates numerous opportunities for active engagement.

 • Γαλλικό Iνστιτούτο: Εξετάσεις Delf, Sorbonne - Προσκλήσεις Μαΐου 2022

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Μπορείτε να εκτυπώσετε την πρόσκλησή σας στις εξετάσεις πληκτρολογώντας το επίθετο του υποψηφίου (nom de famille), το μικρό όνομα (prénom) με λατινικούς χαρακτήρες καθώς και το έτος γεννήσεώς του (année de naissance) είτε τον κωδικό υποψηφίου και το επίθετο του υποψηφίου (nom de famille) ή τον κωδικό Κέντρου ξένων γλωσσών/Σχολείου με τον κωδικό πρόσβασής του. Κρατήσετε τον δωδεκαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

 • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Προθεσμία αιτήσεων

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 12-4-2022 και διαρκεί έως και τη M.Τρίτη 19-4-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής.

 • Top Ten Public Speaking Tips (by Express Publishing)

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Whether we're talking with friends, in a team meeting, or presenting in front of an audience, we all have to speak in public from time to time. We can do this well or we can do this badly, and the outcome strongly affects the way that people think about us. This is why #publicspeaking causes so much anxiety and concern. The good news is that, with thorough preparation and practice, you can perform exceptionally well.

 • Εξετάσεις DELF, DALF και Sorbonne: Ποιά η διαδικασία εγγραφής

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη. Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση : https://eservices.ifg.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά). Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα).

 • Γαλλικό Ινστιστούτο: Αποτελέσματα DELF DALF Δεκεμβρίου 2021

  Εκπαιδευτικά Άρθρα

  Από σήμερα μπορείτε να συμβουλεύεστε τα αποτελέσματα εξετάσεων DELF-DALF μέσω της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος http://www.ifg.gr/fr/ και Θεσσαλονίκης https://www.ift.gr/fr/ : (ιδέ αντίστοιχες ιστοσελίδες). Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την ημέρα που κάνατε την εγγραφή σας (κανονισμός εξετάσεων), τα αποτελέσματα αναρτώνται βάσει κωδικού υποψηφίου και επωνύμου ή μέσω κέντρου εγγραφής.

Back to Top