Ιδιωτική Εκπαίδευση

 • Europalso: Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιούνιος 2021

  Λοιπή Ιδιωτική Εκπ. Νομοθεσία

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 Έως 30/06 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες - ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Απριλίου Έως 30/06 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες - ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε).

 • Europalso: Τι ισχύει για την Ειδική αποζημείωση Απριλίου

  Λοιπή Ιδιωτική Εκπ. Νομοθεσία

  Tax Advisory Office - Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Απρίλιο 2021 Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΓΔΟΥ 468/2021 (πατήστε εδώ) η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους τις ειδικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ήταν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Απρίλιο.

 • Europalso - Αναστολές Συμβάσεων Εργασίας Μαϊου 2021- Διευκρινήσεις

  Κέντρα Ξένων Γλωσσών

  Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από 6/5/2021 και μέχρι την Τετάρτη 12/5/2021 οι δηλώσεις αναστολών μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1/5/2021 έως και 12/5/2021. Από Πέμπτη, 13/5/2021 οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας.

 • Europalso - Διευκρινήσεις για την επαναλειτουργία των ΚΞΓ (ΦΕΚ 1872)

  Κέντρα Ξένων Γλωσσών

  Λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών Από 10 Μαϊου, επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των τμημάτων των ΚΞΓ που προετοιμάζουν τους υποψηφίους/ες για εξετάσεις προς απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2) . Επίσης και για τα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

 • Φορολογικές Υποχρεώσεις Μαΐου 2021

  Κέντρα Ξένων Γλωσσών

  Έως 6/5 η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ) των ιδιοκτητών ΚΞΓ (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Μαρτίου Έως 31/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Μαρτίου Έως 31/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.).

 • Επιστολή EUROPALSO σε Ν. Κεραμέως: Να ξεκινήσουν και τα ΚΞΓ δια ζώσης μαθήματα στις 10 Μαϊου

  Άδειες - Νομοθεσία

  Αρ. Πρωτ: 38606/5Σ/2020 Αθήνα, 22 Απριλίου 2020 Προς: κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Θέμα: Δια ζώσης Επαναλειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αξιότιμη κα Υπουργέ, Με την παρούσα σας μεταφέρουμε το αίσθημα βαθιάς αγανάκτησης όλων των συναδέλφων καθώς μην κάνοντας την παραμικρή αναφορά στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ουσιαστικά φανήκατε να αδιαφορείτε και να απαξιώνετε έναν ολόκληρο κλάδο, τα ΚΞΓ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο σας.

 • Επιστολή Europalso σε ΕΟΠΠΕΠ: Να παραταθεί η προθεσμία επικαιροποίησης ΚΞΓ έως 31/12/212021

  Άδειες - Νομοθεσία

  Αρ. Πρωτ: 38607/5Σ/2021 Αθήνα, 21 Απριλίου, 2021 Προς: κα Παπαευθυμίου Γεωργία, Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π Κοιν.: κα Λυτρίβη Ιωάννα, Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Μακρής Αθανάσιος, Προϊστάμενος Τμήματος Αδειοδότησης Δομών Θέμα: Επικαιροποίηση αδειών ΚΞΓ – Παράταση Προθεσμίας Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, Ο Κλάδος μας αριθμεί περί τα 5.000 Κέντρα Ξένων Γλωσών που έχουν βάναυσα χτυπηθεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και την υποχρεωτική αναστολή της.

Back to Top