Παιδαγωγικά θέματα

 • Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει 2 γλώσσες ταυτόχρονα

  Παιδαγωγικά θέματα

  Πιο παλιά, ερευνητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούσαν πως η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη ενός παιδιού, να του δημιουργήσει καθυστερήσεις και προβλήματα. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες βασισμένες στις αρχές των επιστημών της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, της λογοθεραπείας και της νευρολογίας, καταδεικνύουν μάλλον το αντίθετο.

 • Πώς η ψηφιακή αφήγηση βοηθά όσους μαθαίνουν αγγλικά!

  Παιδαγωγικά θέματα

  Μερικές φορές η εκμάθηση αγγλικών δεν είναι εύκολη υπόθεση! Ειδικά από τη στιγμή που ο μαθητής θα πρέπει να μιλήσει αγγλικά μπροστά σε ανθρώπους που την έχουν για μητρική τους γλώσσα! Μερικές φορές αυτό το άγχος που αισθάνονται οι μαθητές μπορεί να εμποδίσει ακόμα και την ίδια την εκμάθηση. Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό το άγχος; Εδώ έρχεται να βοηθήσει η ψηφιακή αφήγηση.

 • Κυρία ... Δεν έχετε ιδέα πόσο πληγώσατε μόλις ένα παιδί

  Παιδαγωγικά θέματα

  Κυρία, Όταν είδα την κόκκινη ειδοποίηση να φαίνεται στο προφίλ μου τα πόδια μου μου κόπηκαν. Άνοιξα δειλά-δειλά το μήνυμα που μου είχατε στείλει και ξεκίνησα να διαβάζω. Σε κάθε σειρά θύμωνα όλο και περισσότερο, ένιωσα τα μάτια μου να υγραίνονται και μετά από λίγα δευτερόλεπτα δάκρυα έπεφταν πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου. Είχα θυμώσει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ πως υπάρχουν ακόμα καθηγητές.

 • Ιστοσελίδες για τη διδασκαλία Αγγλικών σε μικρούς μαθητές

  Παιδαγωγικά θέματα

  ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Φύλλα εργασίας τα οποία μπορούμε να τα επεξεργαστούμε στο Word με αντιγραφή και επικόλληση και μετά να τα εκτυπώσουμε. Εκμάθηση της αγγλικής αλφαβήτου Παιχνιδάκι go fish για να μαθαίνουν τα αγγλικά γράμματα τα μικρά παιδιά. Sebran με πολλές ασκήσεις, στα αγγλικά μεν αλλά εχει και μαθηματικά για μικρές τάξεις. Αριθμοί για πράξεις και αγγλική αλφάβητος. Πολλές δράσεις μαζεμένες .

 • Γιατί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι από τα πιο στρεσογόνα

  Παιδαγωγικά θέματα

  Άρθρο του ψυχίατρου Δρ. Αναστάσιου Πλατή Τo επάγγελμα του εκπαιδευτικού κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των στρεσογόνων επαγγελμάτων. Οι δε εκπαιδευτικοί ανήκουν στην ομάδα των επαγγελματιών που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο «σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης». Έρευνες στην Αμερική και την Ευρώπη έχουν δείξει ότι από το σύνολο των εργαζομένων σε ανθρωπιστικά επαγγέλματα, οι εκπαιδευτικοί πλήττονται ιδιαίτερα.

 • Παιχνίδι αντί για εργασίες στο σπίτι .. Γίνεται;

  Παιδαγωγικά θέματα

  Η σχολική μαθητική ζωή κάθε ηλικίας και βαθμίδας εκπαίδευσης έχει συνδυαστεί με την υποχρεωτική και συχνά εξαντλητική διαδικασίας της εργασίας στο σπίτι. Διαπιστώσεις και προσαρμογές σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα σε διάφορα χρονικά διαστήματα έχουν γίνει ωστόσο η ανάθεση ή όχι εργασιών σπίτι είναι ένα ανοικτό θέμα συζήτησης. Στο άρθρο της η Heather Holland αναφέρει πως στο Δημόσιο Δημοτικό σχολείο P.S.

 • Technology: What can it deliver? What do we need?

  Παιδαγωγικά θέματα

  A fantastic ad: Watch this ad – just click on the video. It is brilliant, isn’t it? It is simple, straightforward, easy to understand and clearly related to language (Functions: Making Requests). But it is also a spoof. And our students can certainly make similar ones. Wouldn’t that be great? Instead of boring old homework, with students wading through endless grammar activities, learners today can work on preparing a dialogue, act it out.

 • Οι 16 καλύτερες πηγές για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας

  Παιδαγωγικά θέματα

  Παγκοσμίως ομιλούνται περισσότερες από 6.500 γλώσσες καθεμία με το δικό της μοναδικό πολιτισμό τρόπο σκέψης και επικοινωνίας. Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται όλο και πιο σημαντική και επωφελής για τους μαθητές. Εάν είστε ένας δάσκαλος ξένων γλωσσών, πώς μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για τους μαθητές σας; Ποιες μέθοδοι εκμάθησης γλωσσών είναι καλύτερες;.

 • Οδηγός για μια πειθαρχημένη τάξη

  Παιδαγωγικά θέματα

  Αν πριν από κάμποσα χρόνια (1989-90), όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με ρωτούσε κάποιος ποιο πίστευα ότι θα ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα που θα είχα να αντιμετωπίσω, ποτέ μα ποτέ δεν θα του απαντούσα “η πειθαρχία της τάξης”. Είχα τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου για διαπροσωπικές σχέσεις, στην γνώση που απόκτησα διαβάζοντας ένα σωρό “ψυχολογίες” και στην υπερβολική αγάπη προς το “λειτούργημα” ΚΑΙ τα.

 • Δάσκαλοι, τι θα θέλατε να πείτε στους γονείς;

  Παιδαγωγικά θέματα

  Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι νταντάδες. Είμαστε μορφωμένοι επαγγελματίες που εργαζόμαστε καθημερινά με παιδιά, και συχνά βλέπουμε το παιδί σας από διαφορετική σκοπιά σε σχέση με αυτή που το βλέπετε εσείς. Αν σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για το παιδί σας, μην αντιδράσετε άσχημα. Ακούστε και αποδεχτείτε τις συμβουλές, με τον ίδιο τρόπο που θα δεχόσασταν μια συμβουλή από ένα γιατρό ή ένα δικηγόρο.

 • Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου μία ξένη γλώσσα

  Παιδαγωγικά θέματα

  Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει: Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει ένα παιδί να κατανοήσει και να μάθει μια ξένη γλώσσα είναι η απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων στη μητρική γλώσσα. Συνήθως τα παιδιά ηλικίας 5-6 χρόνων κατέχουν ένα λεξιλόγιο στη μητρική τους γλώσσα που περιλαμβάνει περισσότερες από 2000 λέξεις.

 • Tα χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού

  Παιδαγωγικά θέματα

  Τα χαρακτηριστικά ενός ικανού εκπαιδευτικού σχετίζονται με πολλούς παράγοντες όπως οι γνώσεις, οι στάσεις, ο ζήλος, οι διδακτικές αρχές και μέθόδοι, ο τρόπος διδακτικής, η λεκτική ή μή λεκτική του συμπεριφορά, η ικανότητά του να δημιουργεί ευνοικό κλίμα και να προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών του. Σε ένα σχολείο με δομές που προάγουν τη γνώση και εμπνέουν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους για την επίτευξη ενός κοινού οράματος.

 • Tο παιχνίδι στην υπηρεσία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης

  Παιδαγωγικά θέματα

  Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας σε πολύ μικρή ηλικία είναι πλέον γεγονός. Τα παιδιά μπορούν ευχάριστα και χωρίς πίεση να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο της νέας γλώσσας και να μυηθούν στη κουλτούρα της. Το κλειδί στην επιτυχία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εκπαιδευτικός θα επιλέξει να διδάξει τη νέα ξένη γλώσσα. Τα παιδιά είναι γεμάτα ενθουσιασμό και ενέργεια.

Back to Top