ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ | Πέρυσι στην εορτή των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις σε νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία – Φέτος, η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για όλα τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς καταργήθηκε η διάταξη που όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με άρθρο του πρόσφατου Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Επίσης, καταργήθηκε διάταξη η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο εν λόγω ΦΕΚ εδώ

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας «Αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών».

Συγκεκριμένα « Κατά τις ημέρες αργίας και κατά την Καθαρή Δευτέρα, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την 17 Νοέμβρη και την 30 Ιανουαρίου, κάθε έτους, οι καθηγητές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αντίστοιχων αποδοχών τους, βάσει του προγράμματος».

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ εδώ