Το να θέτεις αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας και να αφαιρείς τις επισημάνσεις του εαυτού σου από φωτογραφίες, δεν είναι αρκετό για να καθησυχάσει τους πιθανούς εργοδότες σου σχετικά με τον δικτυωμένο εαυτό σου. Αντί να προσπαθούν να σπάσουν πολύπλοκους κωδικούς στα προφίλ του facebook και τα e-mail, ορισμένες κυβερνητικές οργανώσεις και Πανεπιστήμια πάνε κατευθείαν στην πηγή: Ζητούν από τους υποψήφιους να τους κοινοποιήσουν τα στοιχεία σύνδεσής τους για τις παραπάνω εφαρμογές και ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους.

Κάποιοι ζητούν από τους υποψήφιους να καταγράψουν τα στοιχεία σύνδεσης σε κάποια αίτηση, ενώ άλλοι απαιτούν από αυτούς να ανοίξουν τα προφίλ τους μπροστά τους και να τους επιτρέψουν να περιηγηθούν στις προσωπικές τους πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Μολονότι το ενδεχόμενο να αποκαλύψεις τα προσωπικά σου δεδομένα στον εργασιακό σου χώρο φαίνεται τρομακτικό, είναι ελάχιστες οι φορές που είχε σοβαρές συνέπειες, σε σημείο να στερήσει τη δουλειά από κάποιον. Παρόλα αυτά ποικίλες αντιδράσεις εγείρονται από οργανώσεις που θεωρούν αυτή την πρακτική καθαρή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

mathisi20.grPosted Image