Έχοντας παρουσιαστεί ήδη σε εξετάσεις του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας ή και του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ή ξεκινώντας πρώτη φορά στο επίπεδο Α1 γνωρίζετε ότι αποκτάτε ένα εφόδιο το οποίο αναγνωρίζεται εφ’ όρου ζωής αφού θα παρακαθίσετε σε επίσημες δημόσιες εξετάσεις του Γαλλικού Κράτους ή και του περίφημου δημόσιου Πανεπιστημίου όπως είναι το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.


Η μακρά παράδοση η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στους βασικούς γλωσσολογικά πυλώνες της Γαλλοφωνίας και στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως με κατόχους αναγνωρισμένων εξετάσεων, είναι η απόδειξη ότι θα αποκτήσετε διπλώματα διεθνούς κύρους ώστε να συνδυάσετε στο εγγύς ή απώτερο μέλλον εργασία, σπουδές, καλλιέργεια και τρόπους σκέψεις για λαμπρό μέλλον. Μη ξεχνάτε ότι ο τωρινός έφηβος θα ζήσει σ’ ένα κόσμο που το 2030 θα απαριθμεί άνω των 700 εκατομμυρίων ανθρώπων που θα ομιλούν τη Γαλλική γλώσσα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το διακύβευμα.


Στην προσπάθειά μας να έχετε όλο και πιο συγκεκριμένους και επιμορφωμένους καθηγητές, θα βρείτε σίγουρα κάποιο διαπιστευμένο καθηγητή που παρακολούθησε τα απαιτητικά μας σεμινάρια ώστε από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη να μπορείτε να επιλέξετε το σωστό καθηγητή, το ενημερωμένο Σχολείο ή Κέντρο ξένων γλωσσών.


Η παρότρυνσή μας είναι να ακολουθείτε τη βαθμίδα των διπλωμάτων με τη σωστή σειρά, χωρίς βιασύνη, διότι στον κόσμο της δια βίου μάθησης και του ανταγωνισμού, επιτυχία δεν είναι να βιάζεται κάποιος να αποκτά γρήγορα δίπλωμα, αλλά να έχει τις βάσεις που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς.


Ένα δίπλωμα επιπέδου C1 ή C2, σας ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των Γαλλικών – Βελγικών – Ελβετικών Πανεπιστημίων (δωρεάν φοίτηση), κάτι που δεν επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς με υψηλά δίδακτρα. Επιπλέον, οι Έλληνες φοιτητές είτε στο βασικό επίπεδο είτε σε Master έχουν το πλεονέκτημα – γνωρίζοντας και την Αγγλική γλώσσα – να εργαστούν και να διαπρέψουν σε όλες τις χώρες κάνοντας τη διαφορά με εκείνους που γνωρίζουν μόνο την Αγγλική γλώσσα.


Επίσης, το γαλλόφωνο περιβάλλον είναι και οικείο και φιλικό χάριν της διαχρονικής φιλίας των λαών μας αλλά και της γνώσης που έχουν οι Γαλλόφωνες της Ελληνικής Παιδείας.


Γνωρίζετε δε τη διαφάνεια αλλά και το υψηλό κύρος των διπλωμάτων αυτών και για τούτο πιστεύουμε ότι κάνετε την ορθή επιλογή.
Οι εγγραφές είναι μόνο ηλεκτρονικές: https://eservices.ifa.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά) και τα 70 κέντρα εξετάσεων σε πάνω από 50 πόλεις και νησιά της χώρας το Μάιο (εφέτος ανοίγει και δεύτερο για τους υποψηφίους της Βόρειας Εύβοιας), είναι ακόμα μια κοινωνική προσπάθεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Γαλλική Πρεσβεία, να αποφευχθούν, ή δυνατόν, οι δαπανηρές μετακινήσεις. Παρακαλούμε όπως διαβάζετε προσεκτικά τις ώρες και ημέρες ιδίως των γραπτών εξετάσεων καθώς και τον κανονισμό που διέπει αυτές.


Ευελπιστούμε ότι οι καθηγητές σας θα σας βοηθήσουν ώστε η εγγραφή, όσο απλή και να είναι, να γίνει σαν μάθημα ορολογίας με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτετε και γιατί όχι, στη Γαλλική γλώσσα.
Ημερομηνίες εγγραφών : από 4 έως 17 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστούμε για την διαχρονική εμπιστοσύνη σας

Υ.Γ. Όσοι είναι ήδη κάτοχοι και επιθυμούν να σπουδάσουν στις Γαλλόφωνες χώρες, να μη ξεχνάνε ότι η Υπηρεσία μας φροντίζει για τις μεταφράσεις των απαραίτητων δικαιολογητικών.