Δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη σχετικά με την τροπολογία για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης δήλωσε:

«Πρόκειται για το Νόμο 3848 που έχει ψηφισθεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα Υπηρεσιακά Συμβούλια να τηρούν το Νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν διαφοροποιημένες αποφάσεις και να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες. Σημειωτέον, η διάταξη αφορά έναν εκπαιδευτικό ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε ως διευκρινιστική ρύθμιση του Νόμου και είχε καταρτισθεί πολύ πριν αναλάβει ο νέος υπουργός, ο οποίος απλά και μόνον προώθησε τη σχετική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου την ουσία του θέματος, επισημαίνεται το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιωτικά σχολεία σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνονται στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση μαθητών και γονέων ειδικά όταν οι τελευταίοι προσπαθούν από το υστέρημά τους, πλέον, να καλύψουν τις δαπάνες μόρφωσης των παιδιών τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται στα ιδιωτικά σχολεία νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατ΄εξοχήν πλήττονται από την ανεργία, ενώ παράλληλα λύνονται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την εισαγωγή τριτέκνων και πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ
Posted Image