Ο Βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος δέχτηκε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι του ζήτησαν την συμπαράσταση του προκειμένου να τροποποιηθούν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν στο τρίτο μνημόνιο και οι οποίες εάν εφαρμοστούν θα φέρουν χιλιάδες λουκέτα σε υγιέστατες επιχειρήσεις και θα προσθέσουν χιλιάδες εργαζομένους κοντά δύο εκατομμύρια που ήδη στοιβάζονται στις «ουρές» του ΟΑΔΕ. Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας μετά την συνάντηση προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα με τις απαράδεκτες ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Είναι και αυτές ρυθμίσεις που έγιναν –όπως όλες οι άλλες- εν κρυπτώ με αδιαφάνεια, έλλειψη ευαισθησίας.

Είναι ρυθμίσεις ακατανόητες αν όχι ύποπτες διαδικασίες και αποτελούν ύβρη σε δεκάδες έντιμους σκληρά εργαζόμενους πολίτες, σε ένα κλάδο των φροντιστηρίων που χρόνια τώρα δεν εμπεριέχεται ούτε στους φοροκλέφτες, ούτε στους αντιπαραγωγικούς. Οι καρποί των υπηρεσιών τους είναι σε όλους Έλληνες γνωστοί και γλυκείς και συνέχισε ο Αχαιός πολιτικός:

«Μέσα στο πολυσέλιδο πολυνομοσχέδιο, του ενός άρθρου, που κατοχυρώθηκε στο δημόσιο λόγο ως το τρίτο μνημόνιο, το Υπουργείο έβαλε ένα ολόκληρο νομοσχέδιο ‘’για την οργάνωση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Εκπαίδευση’’ συμπεριλαμβάνοντας θέματα που αφορούν καίρια στον κλάδο και ανατρέπουν πλήρως το θεσμικό πλαίσιο που διείπε τις προϋποθέσεις ίδρυσης, λειτουργίας και διδασκαλίας στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Η νομοθετικής πρωτοβουλία του Υπουργού ήταν αιφνιδιαστική και καταστροφική. Επίσης υπήρξε άκρως αντιδημοκρατική και αντίθετη προς τις πομπώδεις διακηρύξεις για διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Ο τ. υφυπουργός προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα αξίωσε:

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει μεταβατικό στάδιο, για δύο χρόνια τουλάχιστον για τα ήδη λειτουργούντα.

Μετά το στάδιο αυτό εάν με την υποβολή της αίτησης για την τροποποίηση της άδειας ή για την επικαιροποίηση της διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, τότε να δίνεται μια λογική χρονική παράταση προσαρμογής.


Τέλος, όταν υπάρξει κάποια παράβαση να υπάρχει αρχικά σύσταση - εντολή επανόρθωσης για διάστημα 6 τουλάχιστον μηνών. Όχι βεβαίως η έσχατη των ποινών…Προπαντός όμως όχι με απαγόρευση νέας εισόδου στην αγορά μετά από δέκα χρόνια (!) όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις»

thebest.gr