Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας PALSO, όπως και πολλοί Σύλλογοι PALSO ανά την Ελλάδα, πάντα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που προάγουν το πνεύμα συνεργασίας, εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς. Μετά λοιπόν από την ολοκλήρωση του προγράμματος προσφοράς δωρεάν φοίτησης ξένης γλώσσας σε απόρους μαθητές που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, αποφασίστηκε η παρουσία του Συλλόγου στις εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων με το περίπτερο που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σκοπός της παρουσίας μας αυτής ήταν η συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Στο περίπτερο της PALSO πωλούνταν βιβλία, κατασκευές, γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια που με αγάπη και μεράκι έφτιαξαν συνάδελφοι – μέλη της PALSO, φίλοι και μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Άρτας.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε από προηγούμενες καταχωρήσεις, αυτή τη χρονική στιγμή ο κλάδος της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και κάποιος θα πίστευε ότι το μόνο που θα ενδιέφερε τον καθένα από μας τώρα θα ήταν το μέλλον του Εκπαιδευτηρίου του. Επειδή όμως πιστεύουμε ότι η επιτυχία βρίσκεται στην ενότητα, κατά την παλαιά ρήση ‘ οι πολλοί πήραν την πόλη…’, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε ως εθελοντές και ως άνθρωποι και όχι ως ανταγωνιστές και επαγγελματίες έχοντας παραμερίσει το προσωπικό μας συμφέρον και έχοντας δώσει προτεραιότητα σε προβλήματα πολύ σοβαρότερα. Εμπλέξαμε λοιπόν στη διαδικασία μαθητές μας που είτε έφτιαξαν και χάρισαν κάτι για να πωληθεί υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS είτε εργάστηκαν ως άμισθοι πωλητές στο περίπτερο αφιερώνοντας πολύτιμες ώρες των διακοπών τους, μια κίνηση που κατά τη γνώμη μας εισάγει τα παιδιά στον εθελοντισμό και τον αλτρουισμό γενικότερα εφόσον δεν συνδυάζεται με μια εκδρομή ή άλλη απολαβή. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία έπαιξαν και οι φίλοι μας που δημιούργησαν κάτι για τον ίδιο σκοπό ή επισκέφθηκαν το περίπτερο για τις αγορές τους, και ήταν πάρα πολλοί. Επίσης οι παλαιοί μαθητές μας, φοιτητές πανεπιστημίων ή επαγγελματίες οι ίδιοι απάντησαν με χαρά στο κάλεσμα της PALSO και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι το κέρδος ήταν πολλαπλό – παιδιά και ενήλικες βρέθηκαν μαζί σε άλλους ρόλους μη προσδοκώντας το ελάχιστο όφελος πέρα από την ηρεμία της ψυχής και την αγαλλίαση που επιφέρει η προσφορά.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν το Δ.Σ. ευχαριστεί τους συναδέλφους εκείνους που πρόθυμα συμμετείχαν σε αυτή την κοινωνική εκδήλωση του Συλλόγου, όσους συναδέλφους έφτιαξαν στολίδια με τους μικρούς μαθητές το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Βυζαντίου, τους μαθητές - νυν και παλαιούς – που δεν δίστασαν να τσαλακώσουν την εικόνα τους εργαζόμενοι εθελοντικά σε όποια θέση τους ζητήθηκε, τους φίλους μας που συνέβαλαν στο κοινωνικό μας έργο, τους ανθρώπους που πιστεύουν στην οργανωμένη κοινωνική δράση και τον αγνό εθελοντισμό και διάλεξαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους στηρίζοντας τα Παιδικά Χωριά SOS.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Γιώτη και μέσω αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων για την ευκαιρία που μας έδωσε να προβάλουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, την Ελένη Δημολένη για τον ευπρεπισμό και τη διακόσμηση του περιπτέρου, τον εκδοτικό οίκο EXPRESS PUBLISHING για τα πενήντα βιβλία με cds και dvds που ευγενικά μας παραχώρησε προς πώληση για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ευχόμαστε δε σε όλους τους αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και τους οικείους τους Χρόνια Πολλά και είθε το Νέο Έτος να αποτελέσει την ανατολή μιας καινούργιας επιτυχημένης και δημιουργικής εποχής για την πατρίδα μας.